tisdag, februari 20, 2007

Så slutar åttondelarna ...

Imorgon inleds bandyns slutspel med fyra åttondelsfinaler. Åttondelsfinaler som avgörs i två matcher, hemma och borta och med UEFA-cupsregler. Här följer mina tips på hur det slutar.

Vetlanda - Vänersborg
Här råder det ingen som helst tvekan om hur det slutar, Vetlanda är det bättre laget och endast två katastrofer kan hindra La Squadra Amarilla att ta sig vidare till kvarten. Vänersborg har trots allt gjort en betydligt bättre säsong än vad jag trodde innan isarna lagt sig, men det blir två klara segrar för ett nytänt och hungrigt VBK!!

Segrare Vetlanda BK

Falun - Motala
Här kommer det att bli jämt värre. Det är två defensivt inriktade lag som möts. Kanske blir det de fasta situationerna som kommer att avgöra?? Motala som var ytterst nära att ta sig till Elitserien har märkligt nog inte övertygat i Superallsvenskan och Falun har varit under isen i hela Elitserien. Jag tror att lagen vinner varsin match och att Motala går vidare ...

Segrare IFK Motala


Bollnäs - Sirius
Denna åttondel känns också oviss. Bollnäs blandar och ger, från 1-9 på zinkn till 6-5 över VBK på två dagar!! Sirius har blivit allt bättre ju längre säsongen gått och i Superallsvenskan överraskade man ordentligt. Sirius vinner sin hemmamacth på Studenternas men det blir ändå Bollnäs som går till kvarten.

Bollnäs vidare

Villa - Broberg
Här tycker man att Villa borde vinna. Villa kommer från Elitserien och har spelat upp sig efter en trevande inledning av säsongen. Segern över Hammarby visade att det finns bandy i både Villa och Stefan Nordén :-) Men. Jag tror ändå att det blir Broberg som tar sig vidare till kvartsfinal.

Broberg vidare.

Returmatcherna spelas fredagen den 23 och då vet vi hur många rätt det blev :-)

Inga kommentarer: