söndag, februari 18, 2007

GAIS eller Tranås ...

.. det är frågan som ställs på sin skridskospets klockan 13.15 på Bredtorpsbanan i Tranås idag. Hemmalaget Bois mot GAIS Bandy. En oerhört viktig match i söderettans bottenstrid. Matchen går egentligen bara ut på att undvika sista platsen när sluttabellen skrivs nästa helg!! Inför matchen ligger Tranås en poäng före GAIS och dessa två lagen slåss tillsammans med Kålland och Ale/Surte om att undvika nedflyttning till tvåan. Gårdagens resultat gick ju helt enligtplanerna, Kålland och Ale/Surte var chanslösa mot topplagen Kungälv och Gripen, så en vinst eller ett oavgjort resultat så är Tranås klara för spel i ettan även nästa säsong.

Nässjö vann över Målilla i en avslagen match på Venhagsvallen igår med 5-3, medan Jönköping förlorade mot Frillesås, vilket i princip avgjorde kampen om den efter VM-titeln, SM-guldet och DM-guldet så ärevördiga titeln "Näst bäst i Småland". Nässjö ligger inför mötet med Jönköping Bandy i den sista omgången av söderettan 2 poäng och 31 målskillnadsmål för så inget kan nog hindra Viktor Svensson att skriva "Näst bäst i Småland" på hemsidan :-)

I toppen av tabellen går kampen vidare mellan Kungälv och Frillesås om en kvalplats. Och snacka om att Hitchcocks ande var med när serieprogrammet spikades, för tro det eller ej men lagen möts i den sista omgången ...

I södertvåan är Nävelsjö nu helt kvalklara. Igår vann de svarta knappt över Månsarp på bortaplan. För Skirö blev det en klar förlust hemma på Kullen mot serieledarna IK Stjärnan.

Inga kommentarer: