torsdag, februari 08, 2007

Inför Elitserien, Edsbyn - Hammarby

I morgon fredag smäller det igen. Elitseriebandy! Äntligen! Tre veckors uppehåll. Men nu rullar nystanen igen. Det är dags för den 7:e omgången. Först tittar jag in i bandykyrkan i Edsbyn. Där möter hemmalaget Hammarby. Ett tungviktsmöte.

Det finns egentligen ingen som helst anledning till att titta på vad som hände innan det tre veckor långa uppehållet. Det är nya tider nu. Helt nya förutsättningar. Det som gäller nu är NU. Dagsläget. Men man kan ändå konstatera att Edsbyn började serien svagare än väntat, men deras avslutning var magnifik! Två raka vinster över "La Squadra Amarilla" gav rubriker i hela bandysverige. Hammarby inledde som väntat, men fick en tuff avslutning, med två raka förluster mot SAIK.

Edsbyn hade med 6 spelare och Hammarby 5 i den nyss avslutade VM-turneringen. Hur det står till med dom efter det tuffa matchandet vet endast spelarna själva och klubbarnas massörer. Men jag tror att VM-spelandet enbart påverkat dom till det bättre. Nu har dom ett högt tempo kroppen. Hammarbys 4 svenska VM-spelare, bröderna Bergwall, X:et och Olav Englund gjorde allihop en mycket bra VM-turnering och det tar dom givetvis med sig in i kyrkhelvetet". Hur det gick för norrmannen Whaler veten jag icke!

När det gäller Edsbyns svenska VM-spelare så spelade Hellmyrs och "Kuben" Olsson enligt förväntningarna. Edling och Hans Andersson spelade inte mycket. Edling var väl skadad? Målvakten Svensson? Spelade han en match eller? Nåväl det var nog mest den finske liberon Pennti Lampinen som gjorde bäst ifrån sig. Experten Hultqvist hade inte tillräckligt med superlativ när det gällde honom. Det blir nånting att bita i för firma Spjut, Koch och Björkman.

Under uppehållet har Edsbyn träningsspelat mot Broberg. Det blev 9-6 till Byn, som nästan ställde upp med ett juniorlag. Hammarby slog lätt Nässjö IF på Skogsvallen i en kvalmatch till Svenska Cupen. Ett litet orosmoment för Bajen är Bergwalls finger och att Nordegards brutna näsben ...

Men som jag ser det kommer Edsbyn att ganska enkelt besegra Hammarby. Edsbyn är denna undderbara bandyafton det klart bättre laget. Hemmapubliken kommer att bjudas på gladbandy och det slutar med att hemmalaget vinner med 8-5.

Inga kommentarer: