onsdag, februari 07, 2007

Edsbyn inför Elitseriens återstart

Många olyckskorpar kraxade i höstas angående Edsbyn. Storhetstiden var förbi. Förlusterna av Kimmo Huotelin, Daniel Andersson, Patrik Rönnqvist, Daniel Liw och Per Hellmyrs skulle bli ödesdigra. Men Per Hellmyrs ändrade sig och Hans Åström flyttade från Bollnäs. Edsbyn är ett givet finallag! Laget består fortfarande av många spelare, som själva kan avgöra en match. Fördelen av egen hall gör, att de också kan träna spelsituationer i en helt annan omfattning än konkurrenterna.
Att utse vem som är Edsbyns viktigaste spelare är inte lätt. Per Hellmyrs är den enskilt skickligaste, men Magnus Olsson är kämpen som hela tiden fåg laget med sig. Öknamnet "Kuben" har han fått pga sin kroppsform, som ger honom låg tyngdpunkt. Med denna tillsammans med mycket god bollkontroll blir han mycket svåråtkomlig för motståndarna. Per Hellmyrs är eleganten, som ur svåra situationer kan hitta avgörande passningar. Denna säsong har han svarat för 25 målgivande passningar hittills. Dessutom har han med åren blivit en duktig skytt.
Framåt har Edsbyn 2 riktigt duktiga skyttar. Det är bara Patrik Nilsson i Sandviken, som har gjort fler mål än Jonas Edling 38 och Joakim Hedqvist 37.
Sveriges näst bäste målvakt Anders Svensson går heller inte av för hackor. Han kan med otroliga räddningar vinna matcher åt Edsbyn. Det vet bl.a. Hammarby om.
Det som möjligtvis kan hota Edsbyns 4:e SM-guld på raken, är en viss mättnad. Sandviken verkar väldigt hungriga i år.

Inga kommentarer: