söndag, februari 25, 2007

Allt gick snett

Idag var dagen då allt gick snett. Vi som skulle behövt en drömstart fick en mardrömsliknande inledning. Vi gör 1-0 redan efter någon minut, men domaren dömer bort det!! Säkert ett riktig beslut av den för dagen utmärkte domaren Håkan Nygren, men ändå! Vem vill inleda en kvartsfinal på bortaplan med att gör 1-0 och få det bortdömt. Va?? Mardrömmen blev sedan bara värre och värre. Hemmalaget gör både 1-0 och 2-0 innan vi vaknat efter bortdömdschocken! För övrigt och självklart en sådan här dag, två ganska billiga mål! 1-0 efter ett misslyckat rus och en boll som försmädligt smiter eller snarare likt ett citat av Hyland, gliiider in mellan Dennis ben ...

Med 0-2 i baken inför den andra vet ju all vad som gäller. Vi måste göra nästa! Den lilla gula supporterskaran, som fått plats i en minibuss, gör allt för att överrösta de drygt 2 000 dryga gröna supportrarna. Domaren blåser till spel. 45 minuter kvar. Nu d-r!! Men. Redan efter fem minuter in i den andra halvleken, så säger det pang, pang och det är godnatt. Det är totalt mörker, trots att vi spelar bandy på klassisk bandytid kl. 13.15, är det nattsvart!

Efter matchen tog jag mina stelfrusna fötter på en promenad till ett närbeläget galleri, där dom visade teckningar och illustrationer av Sven Hemmel. Hemmel var illustratören bakom bl. a. Åke Holmbergs Ture Sventon. Privatdetektiv Ture Sventon. En härligt nostalgisk utställning och nu gäller det för oss gula att göra som privatdetektiv Sventon. Nu gäller det att ladda om pitolerna till på tisdag!!