onsdag, mars 07, 2007

Vilken vändning för Hammarby!

Hammarby kom ingenstans första halvlek i tisdagens match mot Västerås. VSK-arna kontrade högt upp, och gav inga möjligheter till uppspel. 0-2 i första halvlek var i underkant. Västerås hade kunnat leda med mycket mer. Men i Hammarbys mål står som bekant världens bäste målvakt; Andreas Bergwall.
Sen hände något i pausen, för Hammarby kom ut som ett annat lag. Då blev Västerås helt enkelt frånkörda. VSK-arna kände sig då tvungna, att ta till ojusta medel. De blev utvisade den efter den andre. Ännu mer frånkörda med flera man kort. När då en så rutinerad spelare som Michael Carlsson ägnar sig åt att jaga domare istället för motståndare och boll, så var Västerås ett slaget lag. Richard Koch har nog aldrig varit bättre i någon match tidigare. X-et var som vanligt en klippa. Men hela laget gör en otrolig uppryckning i andra halvlek. Efter 4-2 var Västerås ett slaget lag. Då räckte det inte med att Patrik Anderbro stod för århundradets sämsta filmning i 90:e minuten. Men Peter Öhrlund såg förmodligen inte vad som hände, eftersom han blåste straff.
Hammarbys tränare Stefan "Lillis" Jonsson var på topphumör efter matchen och skojade:
- Vi hade bestämt oss för att låta VSK leka rommen av sig i första halvlek!
Publiksiffran 4.821 var också mycket positivt denna oförglömliga kväll på Zinkensdamms IP.