torsdag, mars 01, 2007

Bandyklubbar kräver ändrat spelschema

Under den första kvartsfinalen mot Hammarby på Zinken var vi några gula supportrar från vitt skilda delar av det avlånga bandylandet Sverige, som kom att snacka om årets spelschema, speldagar m.m. Vi var helt överens om att årets upplägg var helt förkastligt, det kommer att ta död på bandyn! Det är inte sportsligt rättvist att spela viktiga bandymatcher varannan dag, att om man som Vetlanda BK tar sig vidare från åttondelsfinal sent på fredag kväll och måste spela kvartsfinal på söndag kl. 13.15 innebär ju att man i princip är chanslösa i den första kvartsfinalen. Dessutom tappar ju klubbarna publik!! Man hinner ju inte ladda om och hur ska det då inte vara för spelarna??

Därför känns det bra att kunna publicera den skrivelse som några klubbar, bl.a. Vetlanda BK har skickat in till det svenska bandyförbundet. Det visar ju att klubbarna, spelarna och ledarna tycker som oss bandyvänner på läktarna.


Februari 2007
Skrivelse till:
Styrelsen Svenska Bandyförbundet


Bandyns säsongsprogram
Tar vi död på oss själva? – Hit men inte längre!

Nedanstående elitföreningar från bandyns söder/mellanskikt vill mycket bestämt erinra mot bandyns säsongsprogram!

Det är ej rimligt att spela varannan dag när vi kunde spela var fjärde dag!
Dessutom verkar det bli permanent! Förödande!

Stöd
Vår inlaga skall ses som ett kraftfullt stöd för Allsvenska Serieföreningens strävan att dra isär säsongsprogrammet och spela med kontinuitet under längre perioder.

Fakta
Nuvarande serie, 25 matcher, genomförs 10 nov – 18 febr. Det ger möjlighet att spela var fjärde dag med hemmamatch ungefär en match per vecka.

I de spelperioder som nu finns 10 nov – 4 dec, 13 dec – 29 dec, 3 jan – 17 jan, 9 febr – 18 febr blir matchsnittet en match var 2,6:e dag. Och den intensivaste perioden är den 9 febr – 18 febr då det är fem matcher på tio dagar. Då är det dessutom långa resor. Och det är i den senaste perioden vi är i ett avgörande skede.

Motiv
Långsiktig marknadsföring bygger på kontinuitet och repetition. Två publikmatcher med en dags varsel går ej att marknadsföra. Tidningarna hinner inte med förhands osv. Vår stampublik söker inte information endast via nätet. Detta slår på ekonomin!

Återhämtning - spelet
Inte ens bandyspelare är robotar. Slitage påverkar kreativitet och spel. Förödande för såväl spelare, spelnivån, publik och intresset.

Skaderisk
Professor Jan Ekstrand, Linköping, har UEFA:s uppdrag att kartlägga fotbollens skaderisk i bl a Champions League. Jan - som gillar bandyn – varnar för bristande koncentration som bl.a. kan orsaka förödande ansiktsskador och är mycket kritisk till nuvarande spelprogram.

Eventuella ljumskskador och influensor ska inte avgöra ett helt års föreningsarbete!

Några kloka, nyanserade ledare bör omgående sätta sig ner och komma överens om ett nytt säsongsprogram! Gärna personer inom olika kompetensområden.

Det jäser ute i bandy-Sverige f.n. och ett bandyuppror är nära!

Vi föreslår samförståndslösningar i strukturerade former.
Bandyhälsningar

Vetlanda BK, Villa-Lidköping BK, IFK Vänersborg, IFK Motala, Örebro SK Bandy

via vetlandabk.com

2 kommentarer:

GeoTaifun sa...

Bra, mycket bra, otroligt bra och helt riktigt. Kan ju inte annat än hålla md och skriva under. ///B

josephzohn sa...

björn:
Det låter bra!
Ska bli oerhört intressant å följa det här för det verkar som om det jäser i bandysverige!!