söndag, mars 04, 2007

Hammarby vann mot ett överlägset VSK!

Ibland är idrotten märklig! Västerås körde fullständigt över Hammarby i första halvlek. Trots detta ledde Hammarby med 3-1. Stor mängd tur och världens bäste målvakt Andreas Bergwall såg till detta. Det var knappast rättvist, att Hammarby hade ledningen i halvtid. X-et Erixon var verkligen i storform. Idag var han inte bara suverän defensivt. Framåt svarade han för ett frislagsmål och ett hörnmål.
Andra halvlek hann knappt börja, förrän Stefan Persson såg till att vid en hörna göra 1-4. Efter detta körde faktiskt VSK Hammarby sönder och samman. VSK visade ett bandyspel, som vi inte sett sen Vetlanda BK:s stordagar. Efter 23 minuter i andra halvlek kvitterade VSK till 4-4. Men vad gjorde de sen? VSK slappnade av, och lät Hammarby komma in i spelet. På två fasta situationer kunde Hammarby sen avgöra med hörnmål av Martin Röing och frislagsmål av Marcus Bergwall.
Rättvisan i detta resultat kan diskuteras, men målvakten ingår även i spelet. Daniel Kjörling gjorde flera bra räddningar, men verkade sova vid flera mål. Domaren Håkan Nystedt höll en hög och jämn nivå. Men tydligen har han ett ont öga till Kalle Spjuth. Denne snälle spelare åkte ut så fort han var det minsta aggressiv.
Jag blev mycket imponerad av Västeråsspelet. Trots att Hammarby vann första matchen, tror jag att Västerås kommer att bli svenska mästare.