fredag, mars 16, 2007

Bandypublikens utrustning

Hur ska man då utrusta sig som publik, när man går på bandyfinal? Här kommer några tips! Fötterna är viktigast. Börjar Du frysa om tårna blir inte bandyfinalen en glad upplevelse. Rejäla skor/pjäxor och 2 par strumpor krävs. Det lär bli ganska varmt på söndag. Annars är det bra att vira in innerstra strumporna i tidningspapper. Det låter konstigt, men dessa papper ger mycket bra isolering.
Det behövs ordentliga underställ. Både rejäla långkalsonger och undertröja. Typ Craft är bra, eftersom de absorberar svett. För innan man kommer till finalen blir det varm tågresa och en relativt lång fotvandring. Utöver vanlig skjorta är det bra om man bygger på med en rejäl jumper. Att man ska ha rejäla byxor och jacka är så självklart, att jag inte ens borde nämna det.
Sen kommer vi till den "yttre designen". Bandymodet är enkelt! Det är en brun portfölj som gäller. I den stoppar man reservkläder, samt en termos. Termosen ska innehålla bandykaffe. Hur man kokar sitt eget bandykaffe är en smaksak. Men här kommer mitt recept:
Det finns 2 saker som är viktiga; rätta ingredienserna och värmen. Ett bandykaffe med fel ingredienser smakar inte rätt, och ett kallt bandykaffe fyller ingen funktion. Här följer en beskrivning om hur man går tillväga (exemplet visar en termos som innehåller 70 cl):
1. Fyll termosen med kokande vatten. En icke uppvärmd termos förtar nämligen värmen från bandykaffet.
2. Mät upp 23 cl rent brännvin. (1/3 av totala vätskemängden). Häll i detta i ett värmefast glas, och ställ glaset över ett värmeljus. Precis som i p.1 handlar det om att hålla värmen.
3. Koka sen kaffet, och tänk på att mängden kaffekorn ska motsvara totala mängden vätska, inkl brännvin. Som i detta exemplet innehåller bandykaffet 70 cl. Detta motsvarar ca 5 koppar kaffe. Men när man kokar kaffet tar man då bara med 2/3 av vattnet, men samma mängd kaffekorn måste dock ändå med.
4. När kaffet är färdigkokat, tömmer man termosen fri från vatten, och fyller sen i det uppvärmda brännvinet. Sen fyller man på kaffe tills termosen är fylld. Sen är bandykaffet klart. Det är bara att plocka i termosen i en portfölj, och ge sig iväg till bandyarenan. Som alla med kultur vet, så intas bandykaffe i pausen. På senare tid har det visat sig att många inte förstått detta. Det klunkas glögg, punsch och annat även under spelets gång. Detta är icke seriöst. När bandyn pågår koncentrerar man sig på spelet. När det är paus dricker man bandykaffe. Så det så !!

Inga kommentarer: