torsdag, december 28, 2006

Tranås klädde av Nässjö

Årets stora småländska bandyderby avgjordes på Bredstorpsbanan i Tranås. Ett nederlagstippat hemmalag som inte vunnit en seriematch ännu, mot favoriterna i blått. "Avbytarbänken" eller " de blå eleganterna", som dom själva vill kalla sig blev dock avklädda ordentligt. Tranås var i ledning från det domaren blåste till start och till det för Nässjö bittra slutet! Boisarna vann till slut med 8-6 (4-2). Även i Tranås var det mycket folk denna annandag, över tusen personer kantade arenan. Och de flesta lämnade Bredstorp med ett leende på sina bandyläppar.

I det andra smålandsderbyt möttes Målilla och Jönköping på Råslätts IP inför endast ca. 300 betalande. I Målilla gjorde den gamle målvakten Peder Zackrisson comeback och det var kanske tack vare honom som Målilla till slut kunde rädda en poäng.

Och även i Division I är det tätt mellan matcherna, redan ikväll är det dags för ett nytt småländskt derby. Nässjö möter Målilla i Målilla. Tranås Bois reser till Göteborg för ett möte med GAIS Bandy!

Inga kommentarer: