onsdag, december 20, 2006

Stabilt och säkert

Kom precis innanför dörren och hem i tid för att få höra Radiosporten rapportera direkt från Tjustkulle och matchen mellan Vetlanda och Vänersborg. Vetlanda ledde med 6-3 och det återstod endast någon minut. Vetlanda seger var enligt reportern mycket välförtjänt och kassaskåpssäker. De två snabba målen i den andra halvlekens början hade varit direkt avgörande. Reportern tyckte att det var trist att det var så glest på läktarna (har ingen exakt uppgift om hur mycket folk det var?). Han menade att vetlandaborna verkar svårflörtade efter den förra storhetsperioden och att detta var trist för Vetlanda verkar ha något stort på gång.

Vetlanda vinner matchen med 6-3 (4-1) och det innebär för det först att vi är klara för Elitserien, men tack vare att Västerås helt överraskande tappade en poäng mot Villa återtog vi även andraplatsen i tabellen. Villas poäng hemma i Lidköping gör även att Villa gick förbi Motala i tabellen och nu ligger på fjärdeplats. Motala blev nämligen helt avklädda på Zinken. Hammarby verkar ha glömt förlusten mot VSK och alla ekonomiska problem. 12-3 vinner söders bröder med och jag kan tänka mig att han Hansson nu håller hov på Pub Stinsen!! Han har ju tagit fyra poäng på 90 minuter!! Ta en öl för mig också!!

I den norra gruppen var det seriefinal mellan Edsbyn och SAIK. Alla hoppades på och räknade med en spännande och välspelad match. Välspelad blev den men spännande?? Icke sa Nicke, Edsbyn vinner med 11-3. Matchens gigant var Per Hellmyrs, som spelade på toppen av sin förmåga. I alla fall enligt den förre förbundskaptenen Kenth Hultqvist.