fredag, december 22, 2006

13-2 !!!

Hammarbys spel i onsdags var utöver det vanliga. Det märktes direkt, att laget var på hugget! Redan efter 5 minuter hade Bajen ledningen med 3-0 över Motala. Oscar Jonsson och Stefan Persson var helt otroliga i smart spel och inställning. Hammarbys försvar slarvade en hel del, men då var reservmålvakten Patrik Nordgaard på plats. Han har verkligen gjort bra insatser där han varit med. Nu börjar han faktiskt utmana världens bäste målvakt Andreas Bergwall om ordinarie plats.
Speciellt roligt denna kväll var att Stefan X-et Erixon gjorde sitt 100:e seriemål för Hammarby. Före matchen var det 97 mål. Efter 4 minuter i denna match var han uppe i 99 mål. Sen dröjde det. I sista övertidsminuten fick Hammarby hörna. Hammarby försökte "finta", att andra spelare skulle skjuta. Men hörnan gick direkt till X-et, som fick fullträff.
Domaren Stefan Lisell betedde sig lite märkligt. I första halvlek var det ibland lite ojust. Med den nya hårdare bedömingen borde det ha blivit några utvisningar. Men det dröjde ända till 60:e minuten innan Lisell visade ut denna kväll. Därpå visade han ut för allting. På sista halvtimmen kom han upp i 55 utvisningsminuter. T.ex. fick Christian Waaler 10 minuters utvisning, för att han stod still när motståndaren åkte förbi. Får domarna arvode per utdömda utvisningsminuter?
Det har skrivits mycket om Hammarby Bandys ekonomi dessa dagar. Nu pågår mycket arbete, med att rensa upp. En del i detta var att Liselotte Lööw AB bjöd på inträdet denna match. 2.228 åskådare dök upp.