söndag, december 17, 2006

Segt Hammarby vann borta mot Vänersborg

Hammarby har verkligen inte hittat formen efter Rossia-turneringen. Onsdagens bottennapp mot Västerås följdes av ytterligare ett bottennapp mot Vänersborg. Med tur och viss skicklighet lyckades Bajen vinna med 6-5. Men spelet och spelarnas inställning imponerade inte!
TV24:s sändning visade åter igen att det går att visa bandy i TV. Kloka analyser av Kenth Hultqvist och Jonas Claesson gav tittarna bra vägledning. Bandy är verkligen på väg att bli en bra TV-sport!
Vänersborg ställde upp med ett "säckförsvar", där 10 försvarare + 1 målvakt stod tätt tillsammans. Målvakten Peter Johansson gjorde helt fantastiska räddningar. Smarta kontringar gjorde att Vänersborg hade ledning i halvtid. I första halvlek hade Hammarby verkligen inte turen med sig.
Men turen kom till Hammarby i andra halvlek. Oscar Jonsson tappade bollen i en egen uppåkning. Plötsligt studsade bollen tillbaka, och Oscar kunde enkelt lägga bollen i mål. Med ett osannolikt balansnummer kunde sen Kalle Spjuth göra 4-5. Därefter punkterade Rickard Koch matchen efter en kalaspassning från Stefan Persson. Ett nonchalant rus, gjorde att Vänersborg kunde reducera till 5-6.
Bäst i Hammarby var Stefan Persson. Hans betydelse i smarta framspel är betydande. Även Robin Sundin och Kalle Spjuth ska ha beröm för bra insatser i denna match.