onsdag, november 29, 2006

Spännande i söder ..

Det blev en mycket spännande omgång denna den sjunde i allsvenskan. Tre oavgjorda matcher säger väl det mesta! Och för alla oss som håller på Vetlanda, kom minnesbilderna från söndagsmatchen upp på näthinnan i inledningen av den andra halvleken, VBK hade ledningen i paus med 4-1, men Boltic reducerade på straff och då kom tankarna ... Men så gjorde vi två snabba genom Löfstedt och Björn och hux flux kunde man luta sig tillbaka och titta lite på hur det gick i dom andra matcherna. Vi vinner till slut med 7-3 efter tre mål av Johan "Löken" Löfstedt och två av Björn Einarsson. Dessutom var det kul att unge herr Edlund fick göra säsongens första mål. Härligt!

På Vinterstadion fick hemmalaget Örebro smaka på sin egen söndagstaktik! Man ledde klart 4-0 i halvlek, men Motala gjorde 4-1, man gjorde 4-2 och man gjorde 4-3 ... När hemmalagets Tomas Knutsson gjorde 5-3 trodde nog alla "Svampar" att det var klart. Men lita aldrig på IFK Motala, för på 2 minuter hade "blåvitt" både reducerat och kvitterat. Så det blev andra matchen i rad som Örebro spelar 5-5 hemma på Vinterstadion och om supportrarna var jublande glada i söndags över en poäng är man nog lika besvikna ikväll!

Villa tog överraskande en poäng mot serieledarna Hammarby. Hammarby var illa ute nere i Lidköping. Tack vare en bedrövlig och mjuk is kunde hemmalaget hålla undan hela första halvleken. I början av den andra chockade Villa de gröntröjade favoriterna. Nyförvärvet från Otterbäcken Henrik Larsson gjorde 1-0. Hammarby tryckte på och tryckte på men det var bara Oscar Jonsson som lyckades göra mål.

Västerås hade det också tungt i kväll i Vänersborg. Även denna match slutade oavgjort, 2-2. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 och Västerås fick inte spelat att fungera. Även här spelade isen en stor roll, mjuk som mesost, ett underlag som alltid passar ett sämre lag! VSK kunde dock med mycket möda och stort besvär kvittera och ta ledningen med 2-1. Ett resultat som stod sig ända till matchen sista skälvande sekunder och på övertid kunde hemmalaget kvittera.