torsdag, november 23, 2006

Inför Hammarby-Örebro 24/11 2006

Ett klassiskt lag är tillbaka till bandyallsvenskan. Nu ska Örebro SK visa upp sig på Zinkensdamm. Hittills har det unga Örebrolaget haft varierade framgångar i årets allsvenska:
Vänersborg 4-1
Västerås 2-11
Boltic/Göta 12-4
Villa 1-6
Örebro har ett ungt och girigt lag. Det stora löftet Tomas Knutsson (6 mål hittills) ska bli intressant att se. Kul blir också att se Hammarbys två "örebroare" Ronny Sundin och Jesper Ericsson. Bägge började sin bandykarriär i Örebro som 10-åringar. Nu är de 23 år, och påminner mycket om varandra. De är bägge mycket goda skridskoåkare, och är mycket viktiga som "vattenbärare" i dagens Hammarby.
Vad ska man då säga om Hammarby? Spelet har gått på kryckor. Att spela dålig bandy, och ändå ha full pott efter fyra omgångar tyder dock på styrka och moral i laget. Flera matcher har avgjorts mot slutet. Men nu gäller det att lirarna i Bajen visar sitt rätta jag. Publiken svek i onsdags. 1.442 åskådare imponerar inte. De som kom, blev knappast uppmuntrade att se mer bandy. När det dessutom är hård konkurrens från både fotboll och handboll dessa dagar, blir det tufft. Jag undrar vem, som har planlagt årets allsvenska?

Inga kommentarer: