söndag, november 19, 2006

Södra gruppen efter tre omgångar

Dags för en liten södersummering.
Tre fulla omgångar har spelats.
För "la Squadra Amarillo" har det gått som väntat.
Två vinster och en snöplig förlust.
Spelmässigt har det varit upp och ner.
En lysande första halvlek på Zinken.
Och så lite sämre spel mot Motala.
Hur spelet var idag i Vänersborg får vi återkomma till.

Tittar man vidare på södergruppen så har Hammarby och Västerås full pott. Hammarby har tre raka segrar, men har trots det inte riktigt övertygat. Västerås däremot verkar vara betydligt starkare.
Seriens stora överraskning är självklart Örebro Bandy. Två vinster, en knapp men klar vinst över mot Vänersborg och en storseger över Boltic imponerar. Just vinsten mot gamla storlaget Boltic chockade inte bara bandyfolket i Karlstad. Dessutom var det oerhört starkt av ÖSK:arna att så snabbt resa sig efter den stora förlusten mot Västerås.

Om Örebro är den stora överraskningen så är just Boltic årets negativa. Hittills i alla fall. Tre raka förluster och där ovan nämnda mot ÖSK måste svida i skinnet.
För Motala har det börjat motigt. Tre förluster mot Villa, Vetlanda och Hammarby kan man ju ta, men när man råkar ut för tre så knappa förluster då kan det bli tungt.
För de två andra V-lagen, Villa och Vänersborg har det varit upp och ner. Vänersborg kommer att få det tufft, det är helt klart. En poäng hittills efter 2-2 mot Villa . Ett Villa som idag fick inkassera säsongens först förlust. Västerås vinner med uddamålet, men annars har det nog gått som förväntat för "lidköpingspôjkera".

Jag tror att den södra gruppen kommer att bli ganska jämn. Att Hammarby och Västerås går vidare till Elitserien är självklart, men sen, sen blir det mycket jämnt och varje poäng blir "elitserieviktig".

Inga kommentarer: