onsdag, januari 10, 2007

Vilken trist bandyafton!

Det blev en mycket trist bandyafton på Zinken ikväll. Inte nog med att VBK förlorade med 5-1, men det ihållande duggregnet gjorde att den glänsande bandyn uteblev. Hammarby var minst dåliga och det räckte till seger. Detta var VBK första förlust i Elitserien och nu är det bara att ta nya tag på fredag när Sandviken kommer till Kullen. På fredag kommer även tävlingskommitténs beslut rörande Vetlandas protest från matchen mot Falu BS.

Det enda jag minnesmässigt tog med mig hem från kvällen match var Hammarbys målvakt Andreas Bergwalls otroliga räddning i den 34:e minuten i första halvlek. Jag står väldigt bra till och den enhandsräddningen han gör på Johan Löfstedts styrning är bland det värsta jag sett!! Resten av matchen kommer snart att falla i glömska!

Bollnäs svarade för kvällens stora skräll, när man slår Edsbyn med 6-5 på bortplan. Därmed är även Edsbyns långa vinstsvit i bandykyrkan bruten. Edsbyn har nu förlorat 2 av 3 matcher i Elitserien, vem trodde det?? I den tredje matchen i Elitserien hängde Falun med en halvlek mot SAIK. Falun leder faktiskt med 3-1 i den första halvleken, men Sandviken vänder och vinner med 9-3. Hammarby är enda obesegrade laget och leder tabellen före Västerås! Men som Hammarby spelade ikväll känns vägen till Studenternas både lång och krokig!!

I Superallsvenskan har Broberg hittat formen igen. Förra omgångens 11-2 mot Motala följdes ikväll upp med 12-3 i Hälsingederbyt mot Ljusdal. Broberg leder serien före den hittills stora överraskningen IK Sirius! Stjärnlaget från Uppsala vann i kväll över Tillberga och Sirius är faktiskt obesegrade. Örebro har också hittat formen, ikväll körde man över Boltic och även ÖSK har sin förlustnolla intakt. Motala och Vänersborg delade broderligt på poängen, 3-3 på Motala Isstadion.