fredag, januari 19, 2007

SAIK förnedrade Bajen

Inför matchen på Zinkensdamm talades mycket om revanschlusta i Hammarby efter 1-5 förlusten två dagar innan i Sandviken. Det verkade dock tvärtom. SAIK-arna var heltaggade, och Hammarbyspelarna tycktes inte förberedda för match. Efter 1 minuts spel fick SAIK en hörna. Hammarbys spelare verkade inte ha en aning om att Patrik Nilsson håller på att ta historiskt skytterekord från Sergej Obuhov i år. Ett halvslött rus åkte ut på måfå. Patrik Nilsson stod helt ensam och kunde enkelt göra matchens första mål. På detta sätt fortsatte matchen. Sandviken dominerade fullständigt. Det dröjde till 36:e minuten innan Hammarby fick en målchans vid en hörna. "Lillis" Jonsson beskrev Hammarbys spel i första halvlek på ett kort men korrekt sätt:
– Pinsamt grabbar! The bottom is nådd!
De enda som jag tyckte försökte i första halvlek var Stefan "X-et" Erixon och Kalle Spjuth. Andreas Eskhult visade verkligen att han inte hör hemma i Sveriges VM-trupp.

I början av andra halvlek visade bajenlirarna annan inställning. När Rickard Koch i 64:e minuten gjorde 4-6 började vi på läktaren ana stordåd. Men istället åkte David Elfving upp och gjorde en piruett, som lurade fyra Hammarbyförsvarare. Passningen till Linus Forslund var också genial, och sen var matchen avgjord.
Denna match måste Hammarby så fort som möjligt glömma. Bäst i Bajen var den nya speakern. Tjejen som med klar och lydlig stämma meddelade vad som hände är min positiva behållning av denna match. Som bandyvän måste jag också erkänna att Sandvikens skickliga spel också var en stor behållning.