tisdag, januari 23, 2007

Einarsson-stipendier

Det blev två lokala bandyeldsjälar som fick dela på årets upplaga av Curt Einarsson-fonden. Stewe Jonsson och Börje Wilsborn som båda engagerat sig i byggandet av en bandyhall i Vetlanda och detta gillade den store bandyhallivraren Einarsson. Herrarna fick 10 000 kronor att dela på, men troligtvis går pengarna direkt in det nya hallprojektet.

Angående det nya projektet - "Vetlanda Bandyarena", som nu ersatt "Nya Tjustkulle" ser ut att bli ett helgjutet och typiskt småländskt bygge - "billigt men bra" och byggt med råvaror från den närliggande vetlandaindustrin, trä och aluminium!. Även kostnaden för den nya hallen kommer att hamna på en mer småländsk nivå. Prislappen på Nya Tjustkulle seglade iväg och hamnade på typ 200 miljoner, medan kostnaden för det nya projekt inte kommer att överstiga 20 miljoner!!. Detta ny projekt bygger, enligt Curt på "på samverkan, engagemang underifrån från privatpersoner och företag, frivillighet och kostnadseffektivitet".

Avslutningsvis kan jag konstatera att i nuläget är vi 2 158 som skrivit på namnlistan för en bandyhall i Vetlanda! 2 158

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå vi har skrivit under vi också, dottern och jag. Klart ni också skall ha en hall.
Haet Gott /// Björn

josephzohn sa...

Björn:
Härligt, då är vi 2 160 ...