lördag, januari 27, 2007

AIK:s tjejer kämpar på

Inför årets säsong tappade svenska dam-mästarna AIK hela 15 spelare, bl.a. 6 världsmästare! En av orsakerna sägs vara avsaknandet av egen arena. Men flera av tjejerna var mätta efter alla framgångar, och hade helt enkelt ingen motivation.
Tränaren Pär Uhlin hoppade också av. Han var dock orolig för lagets framtid:
- De försöker ragga ihop gamlingar för att för bandyns skull i alla fall få ihop ett lag. Dessutom är det tydligen ett par tjejer från Katrineholm, som letar efter ett lag att spela i. Det vore skandal om det bara kom sex damlag till spel i elitserien i vinter.
Den nye tränaren Oscar Pettersson lyckades dock få ihop ett lag. Bl.a. har f.d. skyttedrottningen Miska Suves börjat spela. Hon la av efter SM-finalen 2000.
- AIK:s organisation har blivit bättre, och med en ny hemmaarena har AIK alla möjligheter att ta sig tillbaka till toppen.
Den nya hemmaarenan blir på Bergshamra IP, dit AIK flyttar nästa säsong.
Hur har det då gått för AIK:s damer hittills? Det har gått hyfsat, med tanke på dessa förutsättningar. Av nio matcher har 2 vunnits och 2 förlorats. Men målskillnaden på -34 imponerar inte. Avståndet till nedflyttningsstrecket är dock 5 poäng, så AIK spelar nog i elitserien även nästa år. Om en vecka möter AIK Sandviken. Här lär inte AIK vinna. Förra mötet slutade med SAIK-seger 13-0. Sandviken var det lag, som drog åt sig flest tidigare AIK-tjejer. Världsmästarna Anna Jeppsson, Mikaela Hasselgren, Anna Klingborg, Anna Lundin och Maria Sverin kan med stor sannolikhet bli svenska mästare i år igen. Sandviken leder Allsvenskan, med en förkrossande målskillnad. Men de är inte oslagbara. Detta visade Nässjö 13/1, då de vann på Jernvallen med 1-2.

Inga kommentarer: