lördag, april 07, 2007

Sådan är orättvisan ...

Sitter och följer den allsvenska fotbollspremiären mellan Elfsborg och Malmö FF som sänds i TV4. Matchen spelas på konstgräset på den nya Borås Arena och jag kan inte låta bli att tänka på den vackraste sporten av dom alla, bandyn ... för steget är inte så långt som man tror mellan bandyn och dagens fotbollspremiär.

Elfsborg gjorde för något år sedan en nysatsning, man plockade bl.a. hem mittfältsstjärnan Anders Svensson, samtidigt la man gamla Ryavallen i malpåse för att driva på byggandet av en helt ny och moderna fotbollsanläggning i Borås. Detta resulterade som de flesta idrottsintresserade i ett allsvenskt guld förra säsongen. Den stora guldhjälten var, enligt dom flesta i "fotbollssverige" .. Borås Arena!! (Just nu kvitterar Elfsborg till 1-1 genom Samuel Holmén)

- "Utan en moderna arena med de kommersiella möjligheter det medför kommer det i framtiden att vara omöjligt att hävda sig sportsligt", säger Malmös sportchef Hasse Borg till Sportbladets speciella premiärtidning (ej på nätet) och det är nu jag kommer tillbaka till bandyn.

Jag och många med mig, anser att bandyns framtid ligger i byggandet av nya bandyhallar. Ska man hänga med i toppen måste man ha en hall, så enkelt är det och det är nu som rubriken kommer in i bilden. Det är nu orättvisan kommer in i bilden :-) ... för medan Vänerborg kommun nu kan presentera bilder på hur deras bandyhall kommer att se ut, så sitter Vetlandas politiker fortfarande kvar på sina kommunal tjänsterum med beslutsångest!! Det kommunala arbetsutskottet vågade inte föreslå någonting?? "Det är en komplicerad situation", är kommunalrådet Göran Lindells ammanfattning. Min sammanfattning är glasklar. Ta rätt beslut. Ta rätt beslut snabbt. Säg JA till byggandet av bandyhallen. Säg Ja till bandyhallen så att vi i metropolen är med när tåget går!! Snälla politiker i Vetlanda, agera för framtiden. Agera för bandyns framtid i Vetlanda!!



Nu börjar den andra halvleken, åter till Rya ... f'låt Borås Arena!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: