söndag, december 21, 2008

Edsbyn tråkade ut Hammarby

Svenska mästarna Edsbyn var verkligen laddade när de kom till Zinkensdamm. Som vanligt bjöd de inte på någonting. Inga risker togs. Hammarby tog initiativ och hade i början tur när en långboll från Robin Sundin studsade i mål. Sen visade Edsbyn bättre lagspel och satte press på Hammarby. Siffrorna 1-4 var dock i största laget. Edsbyn spelade smart och bollen studsade deras väg.
I andra halvlek tog Hammarby fart, men lyckades inte komma in i Edsbyns starka försvar. Edsbyn försökte inte göra mål, utan satsade istället på hörnor. Detta lyckades man med flera gånger. Tre av sex mål kom också efter hörnor. Edsbyn har också skapat en ny taktik där spelarna förutom att stanna kvar i målet sträcker upp händerna i ribban. Detta gav straff och utvisning. Jag tycker det borde bli matchstraff.
Edsbyn vann rättvist. De har ett helt annat lagspel än Hammarby. Varje spelare vet vad den andre gör. Domare Ronny Andersson gjorde många konstiga bedömningar. Jag vet inte vad Lars Johansson sa, när han fick 10 minuters utvisning för olämpligt uppträdande. Men när 5-6 Edsbynspelare stormar mot domaren vid varje domslut som går dem emot, så tycker han tydligen att detta är OK?
Edsbyns tränare Ola Johanssson var vid presskonferensen upprörd över hur domaren bjöd in Hammarby i matchen med ett sk feldomslut, när Daniel Liw blev avblåst i en solklar offside. Liw var t.o.m. bakom målvakten!