tisdag, mars 10, 2009

Eskhult bakom Sirius seger mot Edsbyn

Vilken rysare andra semifinalen mellan Edsbyn och Sirius blev! Det var väl få som trodde att Sirius skulle kunna vinna mot Edsbyn i Bandykyrkan! Men Sirius ville annorlunda. Det var framför allt Andreas Eskhult, som oroade Edsbyns försvar gång efter annan. Under Hammarbytiden fick han smeknamnet "Virknålen". Detta gav han prov på flera gånger under gårdagens match. Redan i 1:e minut lurade han upp flera Edsbynförsvarare på läktaren, innan han gjorde 0-1. Resten av halvleken bestod mest av grinigt uppträdanden av bägge lagen, och många missade chanser av Edsbyn.

Andra halvleken började med att Sirius omedelbart gjorde 0-2. Då satte Edsbyn full gas, och tog inom tio minuter ledningen med 3-2. Då trodde inte många på Sirius, framför allt när de drabbades av tre raka utvisningar. Men Sirius kunde på ett märkligt sätt både kvittera och ta ledningen med 3-4. På övertid kunde dock Edsbyn kvittera.

Under förlängningen verkade Siriusspelarna stappla omkring på knäna. Lagkaptenen Pierre Roos såg ut som om han skulle braka ihop när som helst. Men när första förlängningskvarten höll på att ta slut, fick Eskhult tag på bollen. Han grundlurade några försvarare, och serverade Erik Sundin en perfekt passning. Sundin gjorde inget misstag, och sensationen 4-5 var ett faktum.

Frågan är dock hur länge Sirius kan fortsätta att spela jämnt mot Edsbyn. Sirius spelare såg verkligen slitna ut i slutet av matchen. Att de ska orka vinna två matcher till mot Edsbyn är knappt troligt. Det som talar emot Edsbyn är spelarnas dåliga humör. Bägge anfallarna Joakim Hedqvist och Jonas Edling betedde sig illa flera gånger. T.ex. satt bägge två på utvisningsbänken, när matchen avgjordes. Jonas Edling ska vara glad, att han inte fick matchstraff efter sitt agerande efter andra utvisningen.