söndag, januari 11, 2009

Bra sändning av TV24!

TV24 visade en bra direktsänd match mellan Västerås och Broberg. Kameramännen följde spelet bra, och experterna Hans Johansson och Per Anders Gustavsson gav kloka kommentarer.
Västerås fick direkt ett starkt grepp om matchen. Med stor hjälp av domaren Ronald Fager kunde de ta ledning med 3-0. Roland Fager har visat vid flera matcher vilken dålig förståelse han har för bandyspelet. När Västeråsspelarna blev hotade slängde de sig plakat över isen, som om de blivit skjutna av älgstudsare. Fager blåste direkt.
Trots en ensidig hemmadomare kämpade sig Broberg ifatt till 3-3. Robert Dammbro var ledande i denna uppgång. Brobergs målvakt Dennis Wasberg gjorde en stormatch, med den ena stora räddningen efter den andra. Tyvärr blev han syndabock, när avgörande 4-3 var en riktig målvaktstavla.
Både Västerås och Broberg har unga och bra lag. Det är positivt att klubbarna satsar på egna unga spelare.
Domarkvalitéen i matchen var under all kritik. Roland Fager gjorde verkligen avgörande felmisstag denna match. Han är inte ensam om att ha problem med att spelarna står kvar vid mållinjen vid hörnslag. Men tar man bollen med handen på mållinjen är det faktiskt straff! När Oskar Robertsson löper amok och slår vilt omkring sig får han 10 minuters utvisning, vilket även den han slår på får (Carl-Johan Rutqvist). Helt otroligt! Robertsson borde ha fått matchstraff, och Rutqvist ingenting. I slutminuterna svarar Patrik Anderbro för ett rent matchsabotage för att fördröja spelet. Han får ynka 10 minuters utvisning, (i praktiken 1 minuts utvisning) för en ren medveten brutal fällning.
Många talar om att inomhusbandy är så publikvänligt. Varför kommer då bara 1.072 åskådare på en så bra match? Det verkade heller inte vara någon bra stämning på den halvtomma läktaren. Men enligt Svenska Bandyförbundet ska väl detta vara framtiden. Fulla läktare utomhus ska vi inte ha, men halvtomma läktare inomhus det är bra?