söndag, mars 09, 2008

Hammarbys otroliga säsong slut

Sandviken vann välförtjänt över Hammarby i fjärde semifinalen med 4-6. Efter en halvtimme ledde SAIK med 1-4, och ingen trodde på Hammarby. Men åter igen visade detta nya Hammarby stor kämpaglöd. I pausen stod det sen 3-4. Andra halvlek blev sen ett stort ställningskrig. Hammarby hade mycket boll, men lyckades inte få några riktigt bra lägen. Istället var det SAIK, som kunde kontra sig till bättre lägen.
Tyvärr förstördes matchen av dålig is, samt domare som var helt under isen. Roland "Julgrisen" Fager visade åter igen, att han inte klarar av att döma en bandymatch. Hur kan han trots flera dåliga matcher under säsongen få döma semifinaler? Nu går ryktet att han även ska få döma SM-finalen. Detta skulle vara en katastrof, för matcher under hans ledning blir oftast rena parodin.
Men Hammarbys bandykillar ska ha all eloge för sin fantastiska säsong. I somras kunde ingen tro på att detta lag skulle nå semifinal. "Lillis" Jonsson har visat att han är en stor ledare. Efter matchen stod publiken kvar, och hyllade sin hjältar. Det var de verkligen värda.
Hammarbys mål: Lars Karlsson 2, David Karlsson 1, Gustav Björkman 1.
Sandvikens mål: Magnus Muhrén 3, Patrik Nilsson 2, Linus Forslund 1.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bara att instämma: Hammarby har, sett till förutsättningarna, gjort en fantastisk säsong. Förresten har inte bara A-laget utan också den riktigt sköna och lojala hemmapubliken en toppensäsong bakom sig.

Och imorgon är det dags för nästa SM-semi kl 19 på Zinken då A-lagets arvtagare i P19 har chansen att nå final - de har 3-1 borta mot VSK att gå på. Hoppas riktigt många tar sig dit för att stötta laget - både spänning, riktigt bra bandy och en jämn match kan nästan garanteras

Tack för en bra blogg, förresten.