söndag, maj 06, 2007

Bandyn ger travet en bra sits

Det som vi bandyvänner redan vet, det vet nu även landets alla travintresserade. Utan bandyn blir det ingen publikfest, utan bandyn stannar travet. Det är bara att se sanningen i rödögat.

Ska det bli folkligt, festligt och travfantastiskt så krävs det stabila, robusta och publikvänliga läktare. Ska det bli folkligt, festligt även på en travbana krävs det bandyläktare, så är det bara!

Från Åby bandyban till Tingsryds travbana är häststeget inte långt! Och precis som bildtexten säger, med bandyläktare under rumpan har även travet en bra sits ...

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Både bandyn och travet har vissa problem med låga publiksiffror, men läget är trots allt betydligt värre för bandyn. Inom bandyn spelar det inte så stor roll vilka lag som möts, det blir klena publiksiffror ändå. Se bara på Vetlanda BK som är ett mycket bra lag men som sällan har mer än 1500 på Tjustkulleläktarna. Travet behöver "bara" locka till sig några profiler - fyrbenta eller tvåbenta - under en kväll så är saken biff. Till saken hör ju också att det är betydligt trevligare med en picknick i gräset en sommarkväll i juli än vad det är att stå och trängas och frysa på en läktare i 17 minusgrader.

josephzohn sa...

I Vetlanda kommer det ungefär 800 pers. match för att se bandy, medan speedwayen drar upp mot 5 000!!??