söndag, mars 01, 2009

Yrvaket Hammarby vaknade för sent

Hammarby verkade inte förstått att det var dags för slutspel. Sandviken fick alltför enkelt åka igenom Hammarbys passiva försvar och ordna 0-5 inom en dryg halvtimme. Efter matchen var det mycket diskussion om ett enda domarmisstag. Bägge SVTs expertkommentantorer Hans Johansson och Per Anders Gustavsson ansåg tydligen att Hammarby skulle haft en straff vid lägget 4-6. Jag stod alldeles för långt ifrån för att kunna bedöma. Om nu domaren gjorde ett misstag, så anser jag ändå att det är Hammarbys fem misstag i första halvlek som avgör matchen.

De yttre förhållanden var perfekta för en bra match. Solen sken och det var några minusgrader och vindstilla. Vi på läktarna såg verkligen fram mot en kanonmatch. Desto mer förvånade blev vi över Hammarbys bleka försvar. Sandvikens spelare fick gång efter annan enkelt åka igenom. Tack vare Jonas Svensson blev det bara fem mål bakåt.

Andra matchen i rad blev Lillis uppvisad på läktaren. Denna gång var det hans eget fel. Tyvärr förvärrade Hammarby detta genom att ingen av tränarna kom till presskonferen. Sandvikens tränare Ola Grönberg hade dock stor förståelse för Lillis agerande. Ola påstod sig till och med att han hade försökt stoppa Lillis, när han protesterade mot domarens beslut. Detta var lögn, eftersom det var Ola som påtalade för linjedomaren att Lillis var ute på banan och protesterade.

Jag vill verkligen inte försvara Lillis uppträdande. Detta är inte likt honom. Det är bara så synd att hans tränarkarriär i Hammarby kan sluta på detta sätt.


Men Hammarby kommer igen! Sandviken hade mycket tur idag. Tur och otur brukar jämna ut sig. Då lär Sandviken ha förbrukat all sin tur denna dag. Men det gäller för Hammarby att inte ge upp!


Söndagens match vann Sandviken helt rättvist.

1 kommentar:

josephzohn sa...

Trist för 3 500 på läktarna som får se ett så pass dåligt hemmalag.
Defensiv?
Har ni hört talas om det ;)?
Fattar inte att det kan vara så virrigt??

Hur de s.k. experterna tyckte att det var straff när Elfving kastade sig, är ofattbart att fatta. Dom såg ju samma reprisbilder som jag ...?
Om dom nu gjorde det, jag kommer bara ihåg att dom tyckte att den situationen var mer straff än den första, när dom fick straffen!!

Lillis :)), trodde bara att det var Leif Boork som kunde få för sig att göra en isvandring :))

Lycka till på Jervallen ...