söndag, mars 08, 2009

SAIK vann rättvist mot VSK

Första semifinalen mellan Sandviken och Västerås spelades inte under perfekta förhållanden. Ymnigt snöfall gjorde att domaren Peter Öhlund mycket klokt bestämde att matchen skulle spelas 3x30. I första halvtimmen dominerade Sandviken klart. 2-1 kunde ha varit 3-0. Efter drygt 20 minuter tog sig Daniel Mossberg igenom, och blev ojust nerdragen. Domare Öhlund vågade inte blåsa straff, eftersom han gjort detta bara några minuter innan. Svagt! Däremot blåste han straff för Västerås i momentet efter. Hur han kunde hitta en straff där är en gåta. "Slag på boll" kan väl inte vara förbjudet?

Andra tredjedelen dominerade Västerås spelmässigt, men det var Robin Mohlén som med ett snyggt tennisskott kunde göra 3-1. I sista tredjedelen gungade spelet fram och tillbaka. Snöfallet hade avtagit, men ismakarna hade inte vågat spola isen i pausen så den var väldigt sträv och svårspelad. När sen Stefan Söderholm gjorde 4-1 i slutminuterna var matchen avgjord.
Sandviken vann rättvist. De verkade ha mest vilja. Västerås gick inte att känna igen. Visserligen är de inte vana vid snö i sin inomhushall, men rätta inställningen tycktes saknas.
Mycket starkt spelade Linus Pettersson i Sandvikens försvar. Han gjorde en hel del avgörande ingripande. Före matchen pratade experter om att vädret inte passade Magnus Muhrén. Han struntade dock i detta. Han spelade suveränt hela matchen.
Nu är det ny match på tisdag i Västerås. Där kan det bli ett helt annat resultat. Sandviken fick ett par skador som kan bli avgörande. Både Mikko Aarni och Daniel Mossberg fick lämna matchen.