lördag, mars 21, 2009

Dam-guldet till Småland

Sensationellt kunde IFK Nässjö besegra mångfaldiga svenska mästarna och storfavoriterna AIK. Dam-finalen är helt klart den bästa dam-bandymatch jag sett. AIK hade de individuellt skickligaste spelarna, men Nässjös tjejer kämpade mest. Nässjö kunde ta ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek genom Lina Lindqvist.

Andra halvlek dominerades stort av AIK. 1-1 var rättvist, även om det var en rejäl domartavla. Nässjös målvakt Pernilla Elardt skulle precis ta bollen, när hon blir överkörd av en AIK-spelare. Istället studsar bollen ut till en AIK-spelare, som har öppet mål. Nässjö hade sen svårt att hänga med, vilket gav flera utvisningar. I 90:e minuten fick Nässjö ett frislag. Lina Lindqvist drog på ett skott som inte såg otagbart ut. Men årets tjej i svensk bandy Linda Odén i AIK-målet gjorde, vad som måste anses som en riktig målvaktstavla.


Matchavgörande i Nässjö var först och främst lagkollektivet. Alla kämpade och låg i. Tvåmålskytten Lina Lindqvist var överlycklig efteråt. Segerintervjuen med henne var bland den roligaste jag sett. Hon verkade nästan chockad över vad hon hade gjort. Årets junior Nässjös målvakt Pernilla Elardt, var säker hela matchen. Trots sin ungdom agerade hon mycket säkert och moget. I Nässjö måste även Sigrid Simonsson nämnas. Oj, vad hon åkte under matchen!


Grattis Nässjö!
Bilden är hämtad från http://www.dn.se/

3 kommentarer:

Upprörd sa...

om detta är den bästa dambandymatch du sett så måste det också vara den enda du sett. nässjö är duktiga skridskoåkare och har inte svårt att hänga med, utvisningarna och det s.k "tuffa" (på ren svenska idiotiska) spelet är de välkända och för i resten av dambandysverige.
Men om resten av lagen också går ut på planen och siktar in sig på att halvt ha ihjäl några av motståndarlagets bästa spelare så blir det ju bra underhållning och snart ingen serie kvar då det inte lagen kommer kunna spela matcher när alla spelare är skadade.

Se bara Matilda Johanssons ja vad ska man kalla det när hon kör på Anna Lundin i finalen, tänker man verkligen till innan man gör en sån grej eller går man bara in för att skada???

Bättre domare måste till på damsidan för att få bort dessa jävla dumheterna.

Anonym sa...

kommentar till "upprörd", det verkar helt klart som att du inte tål att Nässjö spelar en ny sorts tuffare bandy..Nässjö är framtiden inom dambandyn med många unga duktiga spelare till skillnad från AIK som i stort sett lever på sina "rutinerade" spelare, nämner inga namn men det märktes tillexempel när de mötte Kareby i serien och då bara spelade lika med två utav dessa spelare borta, givetvis var det inte bara det som spelade in men man börjar ju fundera..

Dessutom tål tjejer lite hårt spel, kan du nämna någon spelare som skadats rejält p.g.a. Nässjös tuffa spel?

Kan dock förstå dig, måste vara svårt att ta att småtjejerna är starkare och mer tuffa än AIK.

Bra jobbat Nässjö och grattis till sm-guldet!

Upprörd sa...

jag håller verkligen med om att AIKs spel är gammalt och tråkigt och lättläst, och att de förlitar sig väldigt mycket på några spelare.

Men som ja sa innan är Nässjös "tuffa" spel ofta på gränsen till riktigt dumdristigt! detta gäller inte alla lagets spelare men en handfull. Denna typen av spelare finns självklart i alla lag, men Nässjö verkar ha lyckats dra till sig flest.

är det förresten någon som blir ledsen när/om förbundet byter tillbaka till det gamla upplägget på finalhelgen???