fredag, mars 06, 2009

Sirius slog ut Vetlanda


Den tredje och avgörande kvartsfinalen mellan Sirius och Vetlanda skulle bli en riktig thriller. Men så blev det inte. Vetlanda spelade ett märkligt taktiskt upplägg, som varken jag eller TVs experter blev riktigt kloka på. Christoffer Edlund och Håkan Adolphsson levde ett eget liv i Vetlandas anfall. Detta gjorde det lätt för Sirius att stoppa Vetlandas spel, och dessutom få bra kontringar. Efter 15 minuter fick Göran Rosendahl på ett av sin specialare från långt håll, och 1-0 var ett faktum. Sen gjorde Sirius 2-0 i första halvlekens sista minut. Detta var givetvis tungt psykiskt för Vetlandaspelarna, som i andra halvlek inte hade mycket att sätta emot.

Andra halvlek blev mer eller mindre en lång väntan på slutsignalen. 5-1 till Sirius är helt rättvist. Kanske till och med i underkant.

Sirius är årets positiva överraskning i svensk bandy. De har verkligen byggt upp ett starkt lagspel. Lagspelet tillåter också individualister som Andreas Eskhult och Göran Rosendahl att spela ut. Hoppas nu att inte Sirius känner sig nöjda med säsongen, utan att de verkligen ställer upp mot Edsbyn. Men att slå Edsbyn i tre av fem matcher? Det låter tufft. Om Sirius redan är årets överraskning, vad skulle de i så fall bli?


Bilden är hämtad från www2.unt.se

Inga kommentarer: