onsdag, december 27, 2006

Vilken seger för bandyn

Ryktena om dess död är betydligt överdriven! Bandyn är inte död! Trots att TV4 ikväll inledde en serie med Agatha Christies mästerdetektiv Mr Poiroit, så handlar det inte om sporterna sport bandyn. Många äro de reportrar och tidningar, som den senaste tiden endast ägnat spaltmeter efter aplatmeter åt bandy, i förhoppning att detta var det sista de behövde skriva om den vackraste sporten av alla vackra sporter. Men ack så fel de fick. Årets annandagsbandy bevisade för alla, en gång för alla, att bandyn är inte död! Bandyn lever och som den lever. 27 000 personer gick man ur sina huse för bevittna en inte alltför spännande bandyomgång, men 27 000 personer brydde sig inte om spänning, 27 000 gick man ur huse endast för att njuta av den stämning som endast bandyn kan ge en människa.

Mest publik var det runt Zinken, över 5 000 stockholmar gick ut för att titta på när Hammarby krossade Boltic. I Motala var det över 2 000 personer som gick förbi kanalens alla slussar för att äntligen få bevittna hur hemmalaget skulle besegra ärkerivalerna från Småland och Vetlanda. Över 2 000 östgötar gick man ur huse, för att äntligen se att östgötalagen återigen gällde! Men så fel dom fick. Det gula bortalaget "la Squadra Amarilla" visade än en gång att vi har har ett kanongäng på gång! Vi vinner med hela 5-1. I en match där vi mycket medvetet lät "Väggen" Gustavsson få briljera inför sin gamla hemmapublik. I en match där VBK med "den gamle" Roffe Hedberg i spetsen visade kommande motståndare i Elitserien att ska dom slå VBK då måste dom rusa mot rätt klubba ...

Personligen var jag tillsammans med 25o andra bandyvänner på Vetlanda BK:s hemmaarena Tjustkulle för kolla på ett kommunderby mellan Skirö och Nävelsjö. Denna match i Division 2 Södra, visade att även bandyn långt ifrån de stora matcherna lever och har hälsan. Här var det "raggarbandy" som gällde, lagen är ju inte så taktiskt drivna, det blir mer tuta och kör som gäller. Men den gamla bandyklyschan må bästa laget vinna gällde inte bara på Motala Isstadion, den gällde även på Kullen denna lite fuktigt ruggiga annandag. Så efter det att Skirö inlett matchen på ett strålande sätt och Olle Hultqvist, son till förre förbundskaptenen Kenth Hultqvist, gjort 1-0 (se film nedan), blev det Nävelsjö för hela slanten. Till slut vinner NSK med hela 9-1 och laget är verkligen med och slåss om platserna till spel i Division I nästa år.

Nystanet - Bio
presenterar
Skirö - Nävelsjö


Inga kommentarer: