lördag, mars 17, 2007

Sandviken Svenska Dam-mästare!

Tremålsskytten Anna Lundin blev matchhjälte, när Sandviken slog Västerstrand med 5-1 i damernas SM-final.
Tyvärr förstördes första halvlek av att Uppsala drabbades av en hagelstorm strax innan matchstart. Detta gav mycket svåra förhållanden för spelarna. Bollen studsade hur som helst på den knaggliga isen. Jonas Claesson hade en annorlunda benämning på densamma:
- Isen är som rena heltäckningsmattan!
Första halvleken blev därmed ganska händelselös. I början av matchen hade Malin Enarsson i Västerstrand en jättechans, men Sandvikens målvakt Linda Odén gjorde en bra räddning. Sandviken hade jätteproblem i motvinden. Men i 38 minuten fick Anna Lundin på en jätteträff på hörna. Skottet tog dock på Ulrika Fröbergs hjälm. Förutom vind och dålig is, påverkades spelet negativt av konstiga sargar. Detta märktes även på tidigare finaler under lördagen. Bollen hur som helst när den möter dessa sargar. Märkligt att sådant ska ske i SM-final-helgen!
Andra halvlek gav klart bättre isförhållande. Nu hade Sandviken vinden i ryggen, och satte direkt full fart. I 51:a minuten utmynnade detta i en straff. Målvakten Petra Lindefors räddade straffen, men på returen kunde Anna Klingborg göra 1-0. Det märkliga var, att ingen i Västerstrand försökte ta hand om bollen vid returen. Västerstrand kämpade mot bra i motvinden, men Sandviken tog över mer och mer. I 66:e minuten fick Sandviken hörna. Västerstrands rus missade totalt Sandvikens bästa skytt Anna Lundin, som kunde åka in i straffområdet och slå in 2-0. 4 minuter senare blev det åter igen hörna. Nu rusade Västerstrandsspelarna på Anna Lundin. Men vad hjälpte det? 3-0 blev det ändå. I 83:e minuten väcktes en smula hopp hos Västerstrand, när Anki Berggren kunde reducera till 3-1 efter en målvaktsretur. Men minuten efter fick Sandviken åter igen hörna. Via en klurig hörnvariant gick bollen till Johanna Pettersson, som kunde göra 4-1. Anna Lundin fullföljde sitt hat-trick på ett frisslag i 89:e minuten. Den annars utmärkta målvakten Petra Lindefors gjorde här ett av få misstag denna match.

Målskyttar: 1-0 (51) Anna Klingborg på straffretur, 2-0 (66) Anna Lundin på hörna, 3-0 (70) Anna Lundin på hörna, 3-1 (83) Anki Berggren på retur, 4-1 (84) Johanna Pettersson på hörnvariant, 5-1 (89) Anna Lundin på frislag