fredag, mars 09, 2007

Edsbyn körde över Sandviken

Vilken inledning det blev på 3:e semifinalen mellan Edsbyn och Sandviken. Daniel Berlin gjorde 0-1 direkt, innan domarens startsignal ens hunnit ekat ut inne i Bandykyrkan. Men sen var det Edsbyns match. Det blev en total laginsats från Edsbyn, som fullständigt körde över Sandviken. SAIK:s försvar visade ibland otroliga försvarsmissar. De verkade inte fokuserade. Edsbyns ledning med 4-2 i halvtid var i underkant.
På läktaren stod Edsbyns supporter och svor högt i kyrkan. "Heja Djurgårn" skanderar de hela tiden. Enligt tillfrågade Edsbynssupportrar ropar de istället "Heja rödblå". Men det kan ju vara svårt att höra vad en bandypublik säger ibland. Jonas Claesson gav i TV-sändningen en av sina förträffliga kommentarer:
- Det är inget saftkalas på läktaren precis!
Andra halvleken var helt Edsbyns. Per Hellmyrs, som var helt strålande idag, inledde med en enastående solokörning som gav straff. Jonas Edling sköt straffen säkert i mål, och 5-2 var ett faktum. Visserligen hade SAIK en chans strax därefter, när Daniel Berlin åkte igenom. Men i avgörande läge stod lagkamraten Mikko Aarni i vägen, och stoppade Berlin. Bollen studsade dock Sandvikens väg, men då hade Berlins knuff sett till att Aarni hamnade i offsideläge. I nästa kontring kunde Edsbyn göra 6-2.
Sista halvtimmen visade Sandviken tyvärr mest dåligt humör, med efterslängar och protester mot domarna. I slutminutrarna åkte Patrik Södergren på grovt matchstraff. Jag såg inte varför. Men även Patrik Nilsson låg på gränsen till ett grovt straff. Det var mycket onödigt, eftersom Edsbyn sedan länge redan vunnit matchen.
Edsbyn var mycket skickliga i denna match. Visst kan man peka på att Per Hellmyrs var genial, för det var han. Men storheten i Edsbyn denna kväll var hela laget. Alla var med, och körde över ett stelt och orörligt Sandviken.
Men minst en akt återstår!

1 kommentar:

GeoTaifun sa...

Nu e vi hemma igen. Det tar en stund att åka på hemmamatcher när de är 7 mil och farmor alltid bjuder på choklad efterår ;-)
Underbar match och en underbar stämning, önskar ni kunde få uppleva det. Har svårt att förstå hur SAIK skall kunna ta hem det här om de inte har ett otroligt mycket bättre spel. Nu antar jag att de inte har Södergren heller på söndag, synd för det var helt obegripligt.....Vad gället byn så spelar man bara bättre å bättre för varje match när det drar ihop sig. Bandy när det är som roligast och bäst. Barnen å jag höll oss till korv å kaffe så herr Claesson måste stått någon annan stans. Fick dock en snygg bild på honom efter intervjun med Jocke Hedqvist.
Lev väl & Haet gott /// B