lördag, februari 03, 2007

Xорошо Беларусь

Måste väl kännas underbart bra för vitryssarna. Seger i den sista matchen i årets VM. Man besegrar mycket enkelt USA med hela 9-1. En vinst som innebär att Vitryssland fortfarande tillhör det 6 bästa bandylagen i världen. En seger som också blir en liten revansch för alla tidigare förluster och 2-16 i målstatistiken. En revansch för målvakten Дмитрий Полещук som idag slapp släppa en massa nystan bakom sig, idag fick även han agera "vägg"!

Men, dagens match visade tyvärr ännu en gång upp den stora skillnaden mellan lagen. Vitryssland som blev utklassade av alla andra lag inkluderat Norge är vida överlägsna USA, som vann grupp B utan poängförlust. Den stora skillnaden mellan dagens två kvallag var skridskoåkningen. USA är fortfarande ett "badkarsbandyland", man spelar bandy på hockeymanér, medan vitryssarna for fram som om de vore "riktiga" ryssar!

Nu är det bara att hoppas att bandyn utvecklas vidare i både Vitryssland och USA. För bandyn behöver fler bra lag och jämnare matcher. Och när hela bandysverige är överens om att Bandy-VM inte ska spelas varje år, så är det just det som är enda chansen att bandyn utvecklas i länder som Vitryssland och USA. Det är deras enda chans att få möta "bra lag", att få spela bandy på "hög nivå"! Bandyns Moment 22.

Om en ungefär en timma är det dags för den första semifinalen mellan Ryssland och Kazakstan.

Inga kommentarer: