lördag, februari 03, 2007

Långt ifrån de stora matcherna

Vitryssland har precis gjort 1-0 på USA i kvalmatchen till A-gruppen och om några timmar avgörs semifinalerna i Bandy-VM 2007. Finland vs Sverige och Ryssland vs Kazakstan. Om några timmar gör dom upp om de ädla medaljerna, bandyproffsen. Men för att vi svenskar ska kunna vara med och slåss om de ädla medaljerna i världens finaste sport krävs det att klubbarna runt om i vårt avlånga bandyland satsar fullt ut på ungdomsverksamheten.

En av Sveriges bästa klubb när det gäller just ungdomar är mästarnas mästarklubb Vetlanda BK. I helgen är vi med i två olika ungdomscuper. Borlänge Bandy Cup och Åtvidabergs Bandycup.




Borlänge Bandy Cup är Sveriges största cup för 13-åringar. Den spelas i år för 21 gången. Vetlanda BK har varit med samtliga 20 gånger, som cupen har genomförts och vi är självklart med i år också. Fem gånger har vi vunnit turneringen, 1991, 1993, 1996, 2000 och 2004. I fjol blev vi tvåa efter Västerås SK.
Igår inledde vi med att spela oavgjort mot Hammarby, 1-1 slutade den matchen. Imorgon möter vi Falu BS och Tillberga BK. Borlänge Bandy Cup 2007 följer du via cupens egna sajt.


Åtvidabergs Bandycup är numera en klassisk bandycup för 15-åringar, som i år avgörs för fjärde året i rad. Cupen inleds med ett gruppspel med fyra lag i varje grupp och sedan blir det finalspel. Vetlandas båda P15-lag, som är överlägsna i Småland, endast en förlust på 18 matcher, inledde igår med en klar vinst över SK Höjden med 4-1. Idag möter vi först Edsbyns IF och sen sent på kvällen Gustavbergs IF.
Även denna bandycup har en egen sajt på nätet.

Och glöm inte bort att det ska böjas i tid det som bandykrumt ska bli ...

Inga kommentarer: