söndag, februari 04, 2007

Det mest talar för ryssarna ...

"Det blir ruskigt spännande", så sa bandyexperten och förre stjärnspelaren Hans Johansson igår efter Sveriges match mot Finland och han vet ju vad han talar om, med all den erfarenheten som han har både av svensk och rysk bandy. Jag hoppas att han får rätt, jag hoppas verkligen att det bli "ruskigt spännande". Men som jag ser och känner det så här minuterna innan avslag, talar det mest för ryssarna, vi kommer att få det oerhört svårt att ta tillbaka guldet. Ryssarna har sett ruggigt starka ut, dom verkar ha prickat in formtoppen exakt i rätt tid. Dessutom ska det avgöras i den ryska bandykulan inför 30 000 hänförda ryssar ...

Vi svenskar brukar alltid mest snacka och varna för dom ryska spelare som spelat i svenska lag, Franz, Sveshnikov, Lomanov och Obukhov. Men det ryska laget innehåller fler oerhört skickliga spelare, Saveliev, Maximov men framför allt en spelare som är en personlig favorit, Evgeny Ivanushkin.

Ska Sverige ha en chans så måste vi spela oerhört tålmodigt, oerhört tråkigt, på gränsen till fult! Vi måste vara beredda på att ryssarna kommer att köra på 180 den första kvarten. Klarar vi den första anstormningen med hedern i behåll och kan komma in i matchen med vårat spel då har vi chansen. Då kan det bli en klassisk utveckling när ryska lag är med. Nerverna kommer in i bilden och med i matchen. Då kör dom solo, då ska dom avgöra själva!! Tålamod och noggrant det är vår taktik det. Klassisk bandytaktik á la Vetlanda BK, det är vår melodi.
Tålamod, sa Bull,
Tålamod, sa Bill.

Nystanet - Bio
presenterar
Hans Johansson

Bandyexpert



Inga kommentarer: