fredag, februari 02, 2007

Gripen griper tag

Gripen har gripit ett starkt grepp över ledningen i division 1 södra. Efter 14 matcher har de inte förlorat en enda match. I genomsnitt ses matchresultat på 8-2. A-truppen visar många intressanta spelare:
· Joachim Berglund. Han chockade sina f.d. kompisar i Vänersborg, när han istället valde Gripen. Denne rutinerade spelare kan vara avgörande i ett kommande kval.
· Lars Karlsson. ”Kongo-Lasse” blev publikidol på Zinkensdamm, när han spelade för Hammarby. Av Gripens 119 mål denna säsong har ”Kongo” gjort 38. Han är nog inte lagets nyttigaste spelare, men hans skott är sevärda.
· Alexander Mayborn. För ett par år sen utsågs han tillsammans med Per Hellmyrs m.fl. som de mest lovande storspelare i svensk bandy. Nu gäller det för Alexander att bevisa detta.
· Gabriel Bridholm. Arvet från pappa Anders känns nog tungt. Men Gabriel har stor rutin från viktiga matcher för Sandviken och Villa.
Vägen upp till elitserien är tyngre i år, med tanke på att Allsvenskans 16 lag blir 14 lag i nästa års elitserie. Men jag tror att Gripen har stora möjligheter att utmana bottenlagen i årets allsvenska.

Inga kommentarer: