måndag, juli 30, 2007

Is premiär i Edsbyn

Just nu Spelas det bandy i Guldbyn!
Den 30 Juli kunde Dina Arena öppna portarna och låta säsongens bandyskola börja. Under tre veckor kommer "kyrkan" att fyllas med många ungdomar, morgondagens stjärnor. 440 ungdomar skall samlas i Edsbyn för att få ta säsongens första skridskoskär inomhus, detta rapporteras från Ovanåkers kommun. Ett kliv i rätt riktning om du frågar mig, tänk om alla bandylag hade haft en hall där man kunde kliva på is redan i JULI!!!! Vad mycket duktiga ungdomar det hade funnits då om alla bandylag kunnat driva bandyskolor mitt i sommaren. En enorm utveckling för svensk bandy är det iallafall. Det är nästan så att vi här nere i söder blir lite avundsjuka. Men om något år står säkert även Slättbergshallen klar. Men vem vet med byggen blir det aldrig som man tänkt sig. Vänersborg planerade en bandyhall som, efter att skisserna kom, blev en flyghangar. Man kan aldrig vara säker som sagt.

4 kommentarer:

Han Hansson sa...

Som tidigare år, lär väl Zinkensdamms is att frysas i början av november. Men Hammarbys bandylag laddar tydligen för fullt nu med boxövningar och annat.

Derehag sa...

I trollhättan hade man t5vå veckors ledigt om jag inte minns helt fel + de 4 man har nu i sommar så här körs det också för fullt!

peter.strom sa...

Bandyhall som flyghangar passar bra, just på den platsen låg ett "hemligt" flygfält 1916-1918. Sen återstår det att se hur det går att spela bandy i den. Ska det stå en skylt: Lyror må endast skjutas i mitten av planen?

Anonym sa...

... men brukar inte bandyspelare träna i hockyhallarna? Fördelen jag ser att de har i Edsbyn är väl att de får träna på stor is. Åka skridskor gör väl alla, vissa klubbar, hela sommaren.