onsdag, juli 25, 2007

Hans Elis om verkligheten

Igår blev det ju klart att sex toppspelare helt plötsligt stod utan kontrakt. Den ryska klubben Raketa Kazan hade bytt ägare och den nya ägaren vill inte betala ut några pengar till dessa stjärnor! Den nye ägaren är ägare till en tvättmedelsfabrik, så nog har han pengar. (Kanske dom är för svarta för att tvättas??)

Vad som nu händer med spelarna är inte klart, men jag tar för givet att de erbjuds kontrakt av andra ryska klubbar? Jag menar vilken klubb vill inte ha Bergwall, Hellmyrs och de andra stjärnorna, även om det kostar en slant att ha dessa herrar på lönelistan. Men ingen av spelarna kan i dagsläget säga var de spelar när isen är nyspolad!!Men som han Elis säger till TV-sporten i den lilla filmen nedan. Det är nog viktigt att spelare som skriver kontrakt med ryska klubbar, ser till att få hem pengarna direkt. För det är nog inte tu tal om att det även i framtiden kommer att bli problem i den ryska bandyn. Vi snackar om kontrakt värda miljoner och till det alltså höga löner.

Detta är som nu hänt i Raketa är självklart en mycket trist utveckling för bandyn och jag tror tyvärr att detta kommer att upprepas mycket snart. Jag känner ingen större tilltro till hur de ryska klubbarna just nu agerar. Dels dessa nyrika ryssar som på detta sätt köper upp bandy- och/eller fotbollslag!! Dels ständigt detta politiska spel. Den gamle ägaren blev av den ryske presidenten Putin utsedd till guvernör i Chabarovsk och detta sägs vara orsaken till att han hoppade av Raketa med raketfart.

Vad som händer med Raketa är ju en annan intressant historia, Har ryssarna samma system som vi i Sverige? Att klubbarna (förutom då Hammarby) måste ha en ekonomi i balans för att få sin elitlicens!

Nystanet- Bio
presenterar

Bandyspelare utan kontrakt

Läste en kommentar nära mig att om inte Sami Laakkonen skulle spela i något ryskt lag så skulle han garanterat spela för IFK Vänerborg. Denna uppgift tar jag med en nypa salt. Sami Laakkonen är ju bandyspelare, han är ju för bövelen ingen trubadurpoet typ han Birger Sjöberg. Sjöberg passade säkert i Vänersborg, men Laakkonen är ju bandyspelare och går ju inte alls ihop med Vänersborg, eller hur :-)

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Lilla Paris sa...

När Sami Laakkonen spelar bandy uppstår ljuv musik, så särskilt långsökt är det ju inte.. ;)

josephzohn sa...

Ja men det krävs två för att dansa tango och många för att spela bandy ;-).
Och i Vänersborg finns det just nu inte många som har bandy i blodet!!
Finns det nån??