fredag, juli 27, 2007

Dagens helomvändning

Krisen i den ryska bandyklubben Raketa Kazan har tagit en dramatisk vändning. Tatarstans president är beredd att gå in med garantier för att klubben ska kunna behålla de svenska bandystjärnorna. President Mintimer Shaeymiev träffade i Tatarstans sportminister i onsdags och det känns glasklart. Sportministern har fått en order om att fixa det här. Presidenten är rädd om Tatarstans rykte. Helt klart.

– Jag är väldigt positiv till att det här kommer att lösa sig, säger Raketas svenske tränare Thony Lindquist till det rosa.

Detta låter ju bra, då slipper vi att betala för den i drift så dyre Sami :-). Då kan vi åter koncentrera oss på de andra anfallarna, vänsterhalven och försvararen, som vi antagligen jobbar på för att få loss!! Och skulle det inte lösa sig, så har vi ju alltid "Sigge". Ring "Sigge", sa "Sigge"!

Men frågan är om sportministern verkligen vill ha han Hellsmyrs? Det är han till höger eller vänster på bilden nedan. Det är han med blåtiran. Vill man verkligen ha honom??

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan säga att det kommunala och ekonomipolitiska stödet för bandysporten är lite större i Ryssland än i Sverige...

josephzohn sa...

Man kan säga att vi har en idrottsminister som gillar hästar mer än hon gillar bandy och vi har en regeringsförklarig som helt utelämnade sporternas sport bandy!!
Så man kan lugnt säga att att det statliga, kommunala och ekonomipolitiska stödet är bättre i Ryssland än i Sverige!!

Han Hansson sa...

Bra stöd för bandy; javisst! Men det finns inga pengar för att sponsra daghem för handikappade barn. Där kräver ryssarna att vi ger bistånd. Sveriges beslut att dra in detta är rätt, även om det drabbar oskyldiga.