söndag, juli 08, 2007

Många plus blev det ...

Idag på en bandyblogg nära dig, var det idag dags för genomgången och betygsättandet av mästarnas mästarlag, Vetlanda BK och jag kan bara konstatera att han är verkligen helt rätt ute, han plusläggaren.

Många plus ska dom ha och många plus fick dom. Känns som en seriös analys. Visst har jag en och annan invändning, men det är en annan historia, som jag återkommer till när det börjar dra ihop sig och isarna runt om i vår ankdamm ligger blanka och vackra som en målning av han den bäste av alla van Goghar.

Medamm i messjö, this iz the vote from the ifkvanerborg.blogspot.com

Målvakt: +++
Kommentar: Dennis Gustafssons lägstanivå har sjunkit betänkligt på senare år, även om högstanivån fortfarande är riktigt hög. Lite tveksam målvaktssituation om Gustafsson blir skadad dock.


Försvar: ++++

Kommentar: Kanske inte de starkaste individuella namnen, men är samspelta och är alltid oerhört täta och släpper in få mål. Vetlanda kallades inte "Tråklanda" och släppte in minst mål av alla för ett par säsonger sedan för intet.


Ytterhalvor: ++++

Kommentar: Patrik Gustafsson vore antagligen landslagsman om inte konkurrensen varit mördande. Nu får han nöja sig med att bli bortsållad inför varje VM istället. Patrik Styrbjörn har kapacitet att vara bra stundtals och man har även andra bra alternativ i truppen.


Mittfält:++++

Kommentar: Bröderna Einarsson och Riabchevski är kreativa krafter att räkna med, och man har en slitvarg i Magnus Karlsson också. Väljer man att använda Johan Löfstedt som mittfältare får man ytterligare ett starkt kort på mitten. Ett välkomponerat mittfält som har det mesta.


Anfall: +++

Kommentar: Björn Einarsson och Johan Löfstedt är stabila målskyttar, och Christoffer Edlund har potential att bli det. Saknar den spets som finns i övriga tippade topplag, den där spelaren som gör minst 40 mål per säsong och skjuter laget vidare i slutspelet. Johan Löfstedt kan bli den spelaren, men han är det inte ännu.


Tränare:+++++

Kommentar: Patrik Johansson har på bara en säsong förvandlat Sveriges tråkigaste bandylag till ett riktigt sevärt lag som dessutom vinner matcher och spelar oerhört taktiskt rätt och riktigt. En klasstränare.
Totalt: 23+


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: