onsdag, juni 20, 2007

Så här kan hallen se ut

I dagens TTela går det att läsa om den nya Slättbergshallen. En ny och fräsch arena som enligt projektledarna skall användas av hela Trollhättan. Om allt går som planerat kommer en huvudsponsor att säga ja till bygget redan i slutet på augusti. - Vi har arbetat fram ett förslag som företaget ska titta på i lugn och ro, säger Ove Andersson, projektansvarig för Gripen Trollhättans räkning till tidningen. Vem huvudsponsoren är vill givetvis ingen avslöja ännu men frågar du undertecknad så står valet mellan Saab och Volvo Aero. Bara en enkel chansning. Som ni kan se på fasaden så kommer det att sitta som röda "trådar" runt om för att ge en bandyassociation och vem vet han hansson, Josephzohn och undertecknad kan kanske tömma fickorna och få arenanamnet "röda nystanet arena" ? Ironi mina vänner. Bygget är beräknat att kosta 35 miljoner, inga småpotatis men i jämförelse till grannstadens flyghangar så klarar vi oss billigt undan. Enligt kommunen finns det inga utrymmen i deras budget för en hall innan 2010. Detta gör att hallen måste ha en huvudsponsor som kan täcka upp för att kunna tidigare lägga byggandet. - Det hela handlar om att täcka kapitalkostnaderna fram till att kommunen förhoppningsvis tar över och det är i sammanhanget en relativt billig lösning, säger Andersson. Om det nu skulle spricka med huvudsponsoren är inget man oroar sig för inom projektledningen. - Skulle det bli så jobbar vi vidare med plan B. Vi känner att det här kan bli en fräsch och användbar arena för hela Trollhättan, avslutar Andersson. Hela artikeln från TTela hittar du här .

5 kommentarer:

SAAB 9000 sa...

För 35 miljoner får man inte mycket idag. Titta bara på alla andra hallar som byggs. Lidköping = 150 miljoner. Vänersborgs = 140 miljoner. Sandviken = 190 miljoner. Karlstad = 50-150 miljoner......
35 mille låter som en glädjekalkyl. Blir säkert dyrare med tiden som alla andra hallar när klubben och sponsorer kommer med krav.

josephzohn sa...

För 35 miljoner får man inte mycket idag .. bara så att saab 9000 vet, undertecknad skulle leva resten av mitt liv på ett underbart sätt om jag fick loss en 35 milj. Paris, Havanna here I come och detta då utan att behöva bygga ett endast j-a dass mer :-) :-) :-)

Men det är ju glasklart vem som är huvudsponsor! Gripen och Trollhättan har ju självklart satt press på Tjeckiens regering, på SAAB, m.fl - Vi håller käft, vi forskar inte mer i era skumrasksaffärer, vi döper hallen till JAS Gripen Arena om ni bara hostar upp lite kosing .. en 30-40 millar räcker för våran tystnad.

Lilla Paris sa...

Funktionell blir bandyhallen i Trollhättan, och det är väl det viktigaste. Men den hamnar lite i lä bakom Vänersborg (140 miljoner) och Lidköping (300 miljoner) rent arenamässigt. Ingen nackdel sportsligt, men kanske om man ska hyra ut den för evenemang, träningar, matcher och konserter och annat som ska finansiera driftkostnaderna. Känns väl troligare att arrangörerna av sånt hellre lägger det i exempelvis Vänersborg eller Lidköping istället.

Men det är bra att det byggs hallar, och det är också viktigt att visa att det går att bygga hallar utan att behöva övertala kommunen att betala först. Det kan kanske bidra till en ännu större byggboom där det byggs hallar lite överallt på privata initiativ.

S.K. sa...

Varför skulle man hellre träna i Vänersborg eller i Lidköping? Med de prislapparan blir det säkert avsevärt mycket dyrare per timma än i en "Bandyhall".
Det är alldeles tillräckligt med tak, väggar, is, läktare, kiosker och skitus!
Och säg att det blir 50% dyrare, som Vbg:s hangar, så innebär det inte mer än lite drygt 50 mille! Dvs mer än 100 miljoner, smaka på siffran, billigare än Vbg. Trots större publikkapacitet.

Gustaf Lindborg sa...

De enda riktiga vinnarna är och kommer förmodligen att förbli Edsbyns IF. Söderlagen kommer att bli bättre rustade under den första halvan av säsongen, och vi kommer kanske att få ett intressant Göteborgslag i högsta serien, men Dina Arena kommer ändå att vara rejält uppbokade några vintrar framåt.