lördag, juni 16, 2007

Förbundet valde den breda vägen ...

Vid dagens årsmöte valde bandyförbundet att gå Motala och Höckerts väg. Ett bra val tycker jag. Dagens beslut innebär att Elitserien tills vidare kommer att bestå av 14 lag.

- "Jag är jättenöjd, framförallt nöjd med att svensk bandy var överens", säger Motalas ordförande Pär Höckert till SvenskaFans/Bandy, vars motion låg bakom beslutet.

Det var vid ett extra årsmöte förra året som bandyförbundets bestämde att från och med säsongen 2008/2009 ska den svenska Elitserien i bandy spelas med tolv lag. Under säsongen 2007/2008 skulle Elitserien spelas med 14 lag.

Detta beslut har många runt om i bandysverige protesterat emot och till dagens årsmöte hade Pär Höckert lagt in en motion om att skjuta upp minskningen till 12 lag och behålla 14 lag och det var den motionen som gick i genom på dagens möte.

Förbundet drog tillbaka sitt avslagsyrkande vilket gjorde att motionen gick i genom utan motstånd.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag förstår inte vad alla är rädda för. Vad tror ni ska hända? Är det rädslan för att riskera att åka ur?

Lilla Paris sa...

Delvis är det väl rädslan för att åka ur, eftersom serierna under har så fruktansvärt låg status.

Dessutom är det ju så att vissa lag är alldeles för bra för tillfället. Serien är för ojämn. Då menar jag inte bara mellan toppen och botten, utan avståndet är stort mellan topp tre och det fjärde bästa laget också.

Risken finns att lagen blir så livrädda för att förlora, efterom nedflyttningshotet är så överhängande, att dom inte vågar spela. Dom ser hellre till att inte förlora än att vinna, eftersom en förlust i en så tät och liten serie skulle kunna vara ödesdiger.

Dessutom ökar ju klyftorna mellan lagen och serierna ju färre lag som har privilegiet att spela i högsta serien. Klasspelarna vill ju spela i elitserien och lagen i allsvenskan har ingen chans att konkurrera med det för det mesta. Då blir det färre och färre lag som blir bättre och bättre eftersom toppspelarna letar sig bort från allsvenskan till elitserielagen.

Och dessutom: varför ändra något som troligtvis kommer fungera alldeles utmärkt?