lördag, juni 09, 2007

Grus i Grums elmaskineri

Den anrika bandyföreningen Slottsbrons IF med bl.a. fyra SM-bucklor i prisskåpet riskerar att försvinna från bandykartan. Orsaken är att Grums kommun inte anser sig ha råd med att stå för elkostnaden längre. Enligt ett liggande förslag ska kommunen dra in det stöd man ger till Slottsbron och slalomklubben för driften av slalombacken respektive bandyplanen.

- Om inte kommunen fryser upp konstisbanan så kan vi heller inte spela bandy. Då dör bandyn i Slottsbron, säger klubbens ordförande Stig Knöös, till Värmlands Folkblad.

På Grums kommun vill man i dagsläget inte säga allt för mycket om hur konkreta planerna på att stoppa driftstödet till klubbarna egentligen är. Men man erkänner att det ser mörkt ut!!!

Nu får vi verkligen hoppas att kommunledningen tar ett rejält nytt tag i elledningarna och släpper elen fri för alla bandyvänner i Slottbron. Det är ju för bövelen rena rama bandykulturen vi snackar om.

"Blåtomtarna" med bröderna Klarqvist i spetsen vann ju SM-guld 1934, 36, 38 och 1941. Dessutom var just Slottsbron det första lag som Vetlanda BK tog en allsvensk hemmaseger mot. Vi spöade dom med 5-1 på Hvetlanda GIF: idrottsplats.

Nådens år 1951 vann dom ingenting men då fastnade dom på en bild som publicerades i anrika Rekord-Magasinet.

Slottsbrons IF 1951

Visa vad du tycker maila idag - kommunstyrelsen i Grums

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: