tisdag, november 07, 2006

Björn Einarsson - lagkapten i Vetlanda BK

Björn tillhör den skara av spelare som både tillhört Hammarby och Vetlanda. 5 säsonger representerade han Hammarby. Under åren i Hammarby hade han det inte lätt. Det var många, "långa bollar på Jonas" (Claesson). Björn kämpade och slet, och skaffade sig bra lägen. Men bollarna kom till Claesson. Jonas gjorde ju mål i både möjliga och omöjliga lägen. Björn flyttade tillbaka hem till Vetlanda. 28 år gammal tillhör han nu veteranerna i årets VBK. Hans betydelse i laget visades när han inför denna säsong uttogs som lagkapten.

Familjen Einarsson är verkligen en bandyfamilj. Pappa Curt har inom bandykretsar titeln "bandyprofessor". Som tidigare förbundskapten, och mannen som till stor del bidrog till Boltics och Vetlandas bandyframgångar, har Curt en stor kunskap om bandy. Björns bröder Ulf och Per spelar också med i dagens Vetlanda BK.

På fredag ska vi ha koll på, om han gör en "tjurrusning" direkt. Det gjorde han alltid, när han spelade i Hammarby. De andra spelarna tog lugnt av sig skridskoskydden, och åkte sakta in på isen. Men Björn slet av sig skydden, och gjorde ett snabbt rus in på planen. Har han behållt den vanan?

Björn är en mycket sympatisk person, vilket jag fick erfara vid en intervju i Vetlanda nyårshelgen 2003-04. Det visades sig att han bodde granne med min Mamma på Vitalagatan. Då passade jag på att göra en intervju för Hammarby Bandys räkning.

Inga kommentarer: