söndag, november 12, 2006

Häxjakt eller ...?

Vi och alla andra medier har ju redan uppmärksammat den i Västerås trista inledningen på bandyallsvenskan. Allsvenska premiär mellan hemmalaget VSK och BolticGöta från Karlstad. Och enligt de stora mediadrakarna var det bråk innan matchen mellan lagens supportrar och sen blev det tumult på läktaren i slutet av matchen, då en matchvärd skadades. Alla vi som gillar bandy var snabba med att ta avstånd från all typ av "huliganism" innan och under matcherna. Vilket vi på "nystanet" fortfarande gör, men nu kommer det andra versioner och då måste detta också uppmärksammas.

"Nystanet - speglar bandyverkligheten"

Det är en Bolticsupporter som nu talar ut på bandysajten SvenskaFansBandy. Han var på plats och beskriver sin version av det hela. Han berättar om vansinniga förbud, om polisövergrepp m.m. Han kritiserar även media, som utan att ha varit på plats rapporterade om händelserna. Han anser att media ensidigt beskyllt supportrarna från Boltic-Blues. Han avslutar sin artikel med:
"- Det är inte vi som mördar idrotten, det är media, en fullständigt okunnig skara reportrar som vänder hela folket emot oss och det positiva vi har."
Självklart kommer vi att följa utvecklingen i den här frågan. Sanningen måste fram.

Det är viktigt att vi alla som gillar sporten bandy tar avstånd från allt sådant här och det var positivt att Boltics ordförande Göran Svensson direkt markerade klubbens inställning. Alla som är skyldiga ska stängas av direkt. Märkligt nog nämns inte bråket på Västerås hemsida. Men förhoppningsvis så kommer det ett fördömande även från "gurkledningen"

I Karlstad anordnar BolticGöta en manifestation mot bråk i samband med matchen mot Hammarby den 15 november.








Det är bara att instämma:
Ställ upp för bandyn - Säg nej till bråk

Inga kommentarer: