lördag, januari 19, 2008

Hårt kring slutspelsstrecket

Med 6-7 omgångar kvar har de tre stora SM-favoriterna Sandviken, Edsbyn och Västerås dragit iväg i tabellen med 34, 33 och 31 poäng. Hammarby och Vetlanda och Villa bildar en mellangrupp.
Men på platserna 7-10 pågår en vild kamp. Det är två söderlag; Vänersborg och Motala som överraskat positivt, och två norrlag; Bollnäs och Broberg som överraskat negativt.
Vänersborg har på 20 matcher tagit 18 poäng. Återstående matcher är Tillberga(h), Sandviken (b), Edsbyn (b), Broberg (h), Vetlanda (b), Motala (h). Jag tippar att Vänersborg vinner sina 3 hemmamatcher och hamnar på 26 poäng.
Bollnäs har på 19 matcher tagit 18 poäng. Kvällens match mot Sirius kan ge lite andrum. Sen återstår Sandviken (h), Gripen (b), Västerås (h), Hammarby (b), Falun (h), Villa (b). Ett lag som Bollnäs är omöjligt att tippa, men även de har klart lättare att ta poäng hemma. Men jag tror att de vinner över Sirius och sen tar ytterligare 4 poäng, och hamnar även de på 26 poäng.
Broberg har på 19 matcher tagit 17 poäng. De spelar en mycket viktig match i morgon på Zinkensdamm. Sen återstår Falun (h), Villa (b), Tillberga (h), Vänersborg (b),Edsbyn (h), Sandviken (b). Möjligtvis kan Broberg ta extrapoäng mot ett tröttkört Hammarby i morgon. Sen är det inte omöjligt med tre raka, men Villa borta kan bli svårt. Avslutningen är ju grym. Men Både Edsbyn och Sandviken kan ju tappa i motivation i seriespelet, när de är klara. Jag tror att Broberg skärper till sig och tar 7 poäng på dessa 7 matcher, och hamnar även de på 26 poäng.
Motala har på 19 matcher tagit 17 poäng. I skrivande stund ligger de under mot Gripen med 1-2.Efter denna match följer Västerås (h), Hammarby (b), Falun (h), Villa (b), Tillberga (h), Vänersborg (b). Motala började ju denna säsong på ett otroligt bra sätt, med klar serieledning. Men sen har laget dalat i tabellen. Vinner de inte mot Gripen idag, så tror jag att deras chanser till slutspel är borta. Vinster hemma mot Falun och Tillberga ger totalt 21 poäng, vilket inte räcker. Men just när jag tänker avsluta denna artikel, har Motala kvitterat i Trollhättan. Så vi får se...
Helt klart är att det blir stenhårt om de sista slutspelsplatserna. Det kan bli tal om målskillnad. Och vad kan hända om Hammarby, Vetlanda och Villa drabbas av många skador och avstängningar?

Bilden är hämtad från http://www.lagsidan.se/Bandy.jpg

Inga kommentarer: