lördag, december 01, 2007

Gustav Björkman ledde Hammarby till seger

Ett påtagligt nervöst och okontrollerat Hammarby inledde matchen mot Sirius. Speluppehållet på 10 dagar hade satt sina spår. Men Gustav Björkman ångade på. När andra missade sina chanser, forsade han fram och slog in returerna och plötsligt ledde Hammarby med 2-0. Efter 3-0 började vi på läktarna att slappna av. Tyvärr verkade även Hammarbyspelarna göra detta. Inför andra halvlek reducerade Sirius till 3-2. Ett tag såg det oroligt ut, men en kvart in på andra halvleken så lossnade det. Under 4 minuter ökade Hammarby ledningen från 3-2 till 6-2. Slutresultatet 9-3 låter mycket, men utgången av matchen var tveksam länge. Lillis Jonsson kommenterade klokt efter matchen:
- 9-3 mot Sirius är ju oerhört bra, men man kan inte dra för stora växlar på det. Jag har sagt ända sedan oktober att den här serien kommer att bjuda på massor av konstiga resultat. Vem kunde tro att Motala skulle leda efter fem omgångar!

I morgon söndag ska Hammarby möta Motala på bortaplan och på onsdag blir det match mot Vetlanda på Zinkensdamm. Dessa matcher blir nog viktigare värdemätare än segern mot Sirius.

Men visst kändes det skönt med en seger här!