lördag, december 22, 2007

Bajens 5:e raka!

En märkbart lättad Lillis Jonsson kunde efter matchen mot Tillberga konstatera, att Bajen vunnit 5 raka segrar. Urladdningen mot Edsbyn följdes av en tuff bortamatch mot Vänersborg.
- Det var i matchen mot Vetlanda, som vi hittade ett bra grundspel som vi trivs med. Även om vi inte alltid spelar bra, så spelar vi klokt.
Fredagsmatchen mellan Hammarby och Tilberga var ingen höjdare spelmässigt sätt. 3-0 till Hammarby spelade inte direkt matchbilden. Men Bajen tog till vara sin chanser på ett mycket effektivt sätt. Tillberga blixtrade till ibland, men laget känns alltför tungt. Andreas Broberg och Per Fosshaug gjorde ett jättejobb, och spelade fram till lagkamrater som inte förmådde göra vettiga saker med bollen. Fosshaug blev så arg, så han skrek till lagledarbänken om en lagkamrat:
- Byt ut den j-n!
Per Fosshaug var annars underbar att se på isen. Han behärskade bollar och situationer på ett så enkelt och säkert sätt. Det var synd, att han gav sig in i dumheter mot Gustav Björkman. Men det var klokt att stiga av banan när 10 minuter återstod. Då kokade det Fosshaugska humöret.
I Hammarby vill jag speciellt nämna Lillis Jonsson och Lars Bryngelsson. Lillis agerade hur säkert som helst i försvaret. Hans rutin gör ju att han inte behöver jaga bollen. Han vet var den kommer, så han åker dit i god tid. Lars Bryngelssons arbetsinsats var något utöver det vanliga. Finns det inget som heter trötthet hos den karlen?
Nu blir det julledigt för bandyspelarna. Hammarby kan se fram mot "derbymatchen" mot Villa/Lidköping, och 8 matcher på 17 dagar. Lillis såg med viss oro fram mot detta:
- Förmodligen kommer vi att se stora förändringar i serien efter dessa matcher. Vi, liksom de flesta lag, har en tunn trupp. 2 sjuka spelare kan ställa till det ordentligt.
Elitserien: Hammarby IF/BF - Tillberga Bandy Väst 8-2 (3-0)
Matchnr 0200001067
Tid 2007-12-21 19:00
Publik 1715

Händelser

Tid Spelare
11 1 - 0 Mål (straff) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF
18 2 - 0 Mål (hörna) Rickard Koch, Hammarby IF/BF
27 3 - 0 Mål (hörna) Daniel Eriksson, Hammarby IF/BF
48 3 - 1 Mål (hörna) Miikka Tujula, Tillberga Bandy Väst
51 4 - 1 Mål (spelmål) Rickard Koch, Hammarby IF/BF
71 5 - 1 Mål (straff) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF
79 6 - 1 Mål (spelmål) Gustav Björkman, Hammarby IF/BF
83 7 - 1 Mål (straff) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF
86 7 - 2 Mål (spelmål) Jarno Väkiparta, Tillberga Bandy Väst
89 8 - 2 Mål (spelmål) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF
Hörnor 5 - 5
Utvisningar Hammarby IF/BF : 3 x 10 minuter
Tillberga Bandy Väst: 6 x 10 minuter

Inga kommentarer: