lördag, december 15, 2007

Bajen vände mot Edsbyn!

Vad hände egentligen i denna märkliga match?
3.034 åskådare fick se den mest märkliga matchvändning man kan tänka sig. Edsbyn började med att fullständigt köra över Hammarby. Efter dryga kvarten stod det 0-3. Läget verkade hopplöst för Hammarby. Men Edsbyn slappnade av, och släppte in Hammarby. I slutet av halvleken gjorde Lasse Karlsson 1-3.
I början av andra halvleken pumpade Edsbyn på igen. Hammarbyspelarna hann helt enkelt inte med. Enkelt kunde Daniel Liw göra 1-4. Därefter slappnade Edsbyn av åter igen, och gav Hammarby åter igen chansen att komma in i matchen. Under åtta minuter vändes underläget 1-4 till 4-4. I 78:e minuten gav Lasse Karlsson Hammarby ledningen efter hörna. Efter detta tyckte domaren Fager att det var nog. 3 Hammarbyspelare åkte ut för mindre förseelser. Edsbyn fick straff och kunde kvittera.
Sen väntade vi bara på att Edsbyn skulle avgöra i kraft av flera man på banan. Men matchhjälten Lasse Karlsson ville annat. I absolut sista minuten gjorde han 6-5, och en av de värsta bandyvändningar jag sett var ett faktum.
Jag har aldrig tidigare sett Lasse Karlsson som en stjärna, men efter denna match har jag helt och hållet ändrat åsikt.
Jämte oss stod Edsbyns tränare Ola Johansson. Han verkade mindre glad över matchresultatet. Han svor mest över den dåliga isen. Denna kritik hade han faktiskt rätt i. När det nu äntligen blivit minusgrader borde Stockholm visa bättre is, än denna knaggliga matta.
Hammarbys målvakt Patrik Nordgaard gjorde i mitt tycke den bästa match han gjort i Hammarby. 0-1 borde han klarat av, men sen räddade han många flera målchanser för Edsbyn. Den hårt skadade David Elfving gjorde en heroisk insats som vänsterback. Framåt är det givetvis Lasse Karlsson som ska berömmas med sina fem mål.
I Edsbyn måste en eloge ges till den suveräne målvakten Anders Svensson. Klistringen på Stefan Perssons straff var otrolig.

3 0 - 1 Mål (spelmål) Joakim Hedqvist, Edsbyns IF/BF
14 0 - 2 Mål (spelmål) Pär Törnberg, Edsbyns IF/BF
16 0 - 3 Mål (hörna) Christian Mickelsson, Edsbyns IF/BF
37 1 - 3 Mål (spelmål) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF
49 1 - 4 Mål (spelmål) Daniel Liw, Edsbyns IF/BF
53 2 - 4 Mål (spelmål) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF
54 3 - 4 Mål (spelmål) Jesper Ericsson, Hammarby IF/BF
57 4 - 4 Mål (straff) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF